HERNE – Sportstage voor kinderen met mentale beperking

C21

HERNE – Sportstage voor kinderen met mentale beperking

Dsc02172
 
Dsc02176
Dsc02173
 

Deze week organiseert het gemeentebestuur van Herne omnisportstages voor jongens en meisjes vanaf 7 tot en met 14 jaar. De stages vinden plaats in de gemeentelijke sporthal de Hernekouter. Ervaren sportmonitoren staan in voor de begeleiding..

Onder het motto “sport anders” voorziet de gemeente voor het eerst ook twee gespecialiseerde sportmonitoren voor de begeleiding van kinderen met een mentale beperking. Voor deze bijzondere stage werden meteen vier kinderen ingeschreven.
  
Mede-initiatiefnemer CD&V-gemeenteraadslid Lieven Snoeks : “Als ouder van een zoontje met mentale beperking kan ik goed oordelen over de noden die zich stellen op gebied van het vinden van aangepaste stages voor zulke kinderen. Een dergelijk aanbod in eigen streek betekent een welgekomen ondersteuning voor de ouders, die anders op verre verplaatsingen aangewezen zijn.”
 
Lieven Snoeks pleit dan ook voor meer intergemeentelijke samenwerking op dat gebied in de regio. “Intergemeentelijke afspraken moeten het aantal deelnemende kinderen doen toenemen zodat de kosten én voor de organisatoren én voor de ouders binnen de perken blijven”.
 
Voor de begeleiding van de kinderen staan twee monitoren van de vzw DAIS borg. Monitor Evi Elinckx uit Lennik: “Het begeleiden van deze kinderen vergt geduld, flexibiliteit en aanpassing aan het doelpubliek. Daarentegen zijn de kinderen en hun ouders ons enorm erkentelijk en dat doet deugd”. DAIS staat voor Doe Aan Integratiesport en vindt haar oorsprong in het begeleidingscentrum St-Franciscus in Roosdaal. Enkele opvoeders vatten er enkele jaren terug de idee op om ook voor personen met een mentale beperking sport te organiseren en te promoten in de regio Pajottenland en Denderstreek. Omnisportstages tijdens de vakantieperiodes vormen hier een uitloper van.  
 
Een sportstage voor deze kinderen  behelst niet alleen sport maar ook crea- en spelmomenten. De nadruk mag immers niet te fel op de sport en prestaties gelegd worden.
 
Tijdens het Allerheiligen- en het eindejaarsverlof zet het gemeentebestuur dan ook haar inspanningen verder met nieuwe reeksen van omnisportstages. Belangstellende ouders kunnen dan ook voor verdere informatie terecht bij  Lieven Snoeks op 0476/ 90 66 79 of mailen naar sport@herne.be .
 
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 aug 2008
Godelieve Deschuyffeleer
GD Tollembeek
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 20 mei 2024

archief