Straatnaamwijziging op grens van SCHEPDAAL met LENNIK

C21

Straatnaamwijziging op grens van SCHEPDAAL met LENNIK

Schepencollege_2011_p200

Vanaf 15 april worden op het grondgebied van Dilbeek (Schepdaal) de straatnamen Scheestraat, Galgestraat en Kothemstraat gewijzigd. Dat gebeurt als volgt:

-Galgestraat blijft behouden op grondgebied Schepdaal;
-Scheestraat vanaf de Ninoofsesteenweg tot de aansluiting met de Isabellastraat;
-Brouwerijstraat vanaf de aansluiting met de Isabellastraat tot de Lenniksebaan;
-Enclave Kothemstraat/Scheestraat naar Cottemstraat en Kleine Cottemstraat.
Die straatnaamwijziging is nodig om een einde te maken aan de onduidelijke en verwarrende situatie inzake de ligging en de straatnaamgeving van Scheestraat, Galgestraat en Kothemstraat op de grens van Schepdaal en Lennik. De Post en de hulpdiensten zijn al sinds 2001 vragende partij. Het risico dat de hulpdiensten, zoals in het verleden al gebeurde, niet tijdig een oproep correct kunnen beantwoorden omdat zij het juiste adres niet vinden, is te groot.
Na verschillende onderhandelingen met de gemeente Lennik werd in 2011 overeenstemming bereikt. De gemeenteraad keurde op 06.09.2011 dan ook principieel de wijziging van de straatnamen Scheestraat (grondgebied Lennik), Galgestraat en Kothemstraat (grondgebied Schepdaal principieel goed. Na verder overleg met de gemeente Lennik werd de wijziging enclave Kothemstraat/Scheestraat naar Cottemstraat en Kleine Cottemstraat op grondgebied van Lennik toegevoegd.
Het gevoerde openbare onderzoek leverde een heel aantal bezwaren op, maar er wordt geoordeeld dat het algemeen belang en de veiligheid van de betrokken bewoners primeert op de last van de noodzakelijke adreswijzigingen.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 jan 2013
Gerrit Achterland
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 04 apr 2024

archief