Nieuwbouw Sint-Godelieve-instituut LENNIK: gunstig advies voor klassen en refter, ongunstig voor parking en voor de bouw van de sporthal
Foto Felix Merckx
Het Sint-Godelieve-Instituut gaat verbouwen. Van de gemeente krijgen zij een gunstig advies voor de klassen en de refter, maar een ongunstig advies voor de parkeerplaatsen en de inplanting van de sporthal. Hiervoor moet er eerst een mobiliteitsstudie gemaakt worden.
Naar aanleiding van de bouwplannen van het Sint-Godelieve-Instituut, waarbij de bestaande kleuterschool, de bestaande refter en de containerklassen worden vervangen door 2 nieuwe gebouwen met 6 kleuterklassen, 2 klassen lager onderwijs, een sporthal, een refter en 12 klassen voor het secundair onderwijs, heeft de gewestelijk stedenbouwkundig ambtenaar het college van burgemeester en schepenen gelast een openbaar onderzoek in te richten en een advies te formuleren.
Het is dus de Vlaamse overheid en niet de gemeente die de vergunning verleent. De gemeente heeft hier alleen een adviserende rol.
Tijdens het openbaar onderzoek werd één bezwaarschrift ingediend.
SGI betekent voor Lennik een heel belangrijke troef. De gemeente staat positief achter deze nieuwbouw. Ook wil de gemeente met de lennikenaar en de omwonenden in het bijzonder rekening houden. Vandaar de vraag van het college naar een mobiliteitsstudie. Het college wenst deze studie op zeer korte termijn zodat ervoor gezorgd kan worden dat deze studie perfect aansluit op de bouwplannen van de school. Hierdoor wordt het verbeteren van de veiligheid van de weggebruiker maar vooral van de vele kinderen, studenten nagestreefd.
Deze nieuwbouw is dan ook de gelegenheid bij uitstek om de mobiliteit, de inrichting van de straten en de parkeergelegenheden te ordenen.
Hert schepencollege van Lennik heeft een gunstig advies verleend voor de aangevraagde klassen en refter en een ongunstig advies voor de gedeeltelijke inplanting van de sporthal in de bufferzone en voor de inplanting/creatie van parkeerplaatsen, autobusstaanplaatsen/bushaltes, kiss&ridezones, fietsenstalling, toegangverharding en beplanting. Het college vraagt dat dit onderdeel van de stedenbouwkundige aanvraag het onderwerp zou uitmaken van een voorafgaandelijke mobiliteitsstudie. De gemeente is bereid om de kosten van deze studie zelf te financieren
14 mei 2013
Felix Merckx
Felix Merckx
Terug