REGIO - Osteopaten, podologen en andere zorgverstrekkers slaan de handen in elkaar

C21

REGIO - Osteopaten, podologen en andere zorgverstrekkers slaan de handen in elkaar

Editiepajot_bomen_markvallei__kopie_
De zorg slaat de handen in elkaar. - Foto Marc Colpaert
 

Osteopaten, podologen en andere zorgverstrekkers slaan de handen in elkaar voor heropstart praktijken. Crowdfundingsactie voor aankoop en verdeling beschermend materiaal eerstelijnszorg is een groot succes.
 
Zowat alle osteopaten, podologen … en andere zorgverstrekkers uit de eerstelijnszorg hebben kort na de lockdown hun praktijk gesloten in het Pajottenland. Wanneer zij opnieuw aan de slag mogen is nog niet duidelijk. Wel is zeker dat zij zichzelf én hun patiënten goed zullen moeten beschermen. De nodige afstand bewaren tijdens behandelingen is zo goed als onmogelijk dus beschermend materiaal is een absolute noodzaak. Zodra de heropstart van de zorgpraktijken groen licht krijgt, zal de zoektocht en de stormloop naar beschermend materiaal niet te overzien zijn. Sommige zorgverstrekkers dreigen uit de boot te vallen. Anderen riskeren materiaal aan te schaffen dat niet voldoet aan de noodzakelijk strenge kwaliteitscriteria.Daarom startte de community Osteopaat Vlaanderen een crowdfunding op voor de aankoop van gezichtsschermen, mondmaskers, handgel en wegwerpschorten. Voetvorm -onafhankelijk navormingscentrum voor podologen- promootte de actie mee onder haar publiek. Een eerste golf inschrijvingen en stortingen door osteopatenen podologen leverde een budget op waarmee Osteopaat Vlaanderen 400 opstartpakketten kon samenstellen. 1 pakket per inschrijver om hamsteren uit te sluiten. Een tweede golf is opgestart voor de samenstelling en verdeling van nog eens minstens 200 pakketten.
Jonathan Tresignie, voorzitter van Osteopaat Vlaanderen: Beschermend materiaal is ongelofelijk moeilijk te vinden momenteel omdat leveranciers natuurlijk voorrang geven aan grote bestellingen. Als community van Vlaamse osteopaten beschouwen wij het als onze plicht om ervoor te zorgen dat onze leden zo snel mogelijk veilig hun praktijk kunnen heropstarten. Aangezien de osteopaat nauw samenwerkt met andere medische en paramedische zorgverstrekkers is het niet meer dan logisch dat we, onder andere via Voetvorm, ook onze collega-zorgverstrekkers zoals podologen en kinesitherapeuten laten intekenen. Meer informatie hierover bij Jonathan Tresignie, voorzitter Osteopaat Vlaanderen
Jonathan.tresignie@vub.be. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 apr 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 02 jun 2021

archief