De Pajotbeer van Pajottenland+ eindigt zijn tour.

C21

De Pajotbeer van Pajottenland+ eindigt zijn tour.

92_halle_c
Bij Mieke kan je een ijsje eten en een verfrissing kopen. Foto's ingezonden
 
92_halle_a
92_halle_b
 

De Pajotbeer van Pajottenland+ eindigt zijn tour. Je kan hem dit weekend komen spotten in Halle, volgende week in Sint-Pieters-Leeuw om uiteindelijk zijn tour te eindigen in Lennik.

De Pajotbeer is een initiatief van Pajottenland+ en werd in het leven geroepen om de lokale handelaar een hart onder de riem te steken. De beer toerde met zijn bestelwagen reeds doorheen Gooik, Roosdaal, Dilbeek, Galmaarden, Bever, Herne en Pepingen. Nog tot eind mei kan je hem spotten en dan keert de beer terug naar zijn bakermat.

"De korte keten heeft de laatste tijd een 'boost' gekregen," vertelt coördinator Robrecht Geeroms van Pajottenland+. "Er zit dikwijls een verhaal achter de producten die je lokaal koopt. Hopelijk blijven de mensen lokaal kopen."

 

Dit verlengd weekend kan je de Pajotbeer komen spotten in Halle. "We hebben ervoor gekozen om onze Pajotbeer te plaatsen aan Hotel Alsput in Halle," gaat Robrecht verder. "De horeca heeft een enorme knak gekregen en hopelijk zullen er na het coronatijdperk niet al te veel zaken sneuvelen." Alsput is één van de merkgebruikers van het Pajottenland. Mieke De Baerdemaeker en dochter Hilde Anthoons baten het hotel uit. "Sinds de laatste twee weken begint ons hotel terug wat gasten aan te trekken, maar we kunnen natuurlijk geen maaltijden serveren," vertelt Mieke De Baerdemaeker. Alsput biedt net zoals vele andere horecazaken meeneemgerechten aan. Iedere dag staat de deur open. "Ook wandelaars en passanten kunnen bij ons een ijsje komen kopen, gemaakt door mijn dochter Hilde," sluit Mieke af.

 

Foto’s van de Pajotbeer kan je sturen naar onze facebookpagina Pajottenland+. Opgelet, hou het veilig, hou afstand en kom alleen uit je kot om de lokale economie te ondersteunen, te wandelen,…

 

Een activiteit in het kader van een samenwerkingsproject met Leader Pajottenland+ en Leader Vlaamse Ardennen.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 mei 2020
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 02 jun 2021

archief