Recyclagepark PEPINGEN/LENNIK verlaagt tarief voor GFT- en groenfractie en aanvaardt opnieuw asbest.

C21

Recyclagepark PEPINGEN/LENNIK verlaagt tarief voor GFT- en groenfractie en aanvaardt opnieuw asbest.

Dscf6323_park
 

Vanaf dinsdag 7 juli 2020 betaal je veel minder per kilogram GFT- en groenafval die je naar het recyclagepark brengt. De prijs wordt gehalveerd van 0,16 euro per kilo tot 0,08 euro per kilo. Gemeente Pepingen en Lennik dragen hierbij hun steentje bij aan een beter sorteerbeleid. In Lennik bestaat 37% van het restafval uit GFT. In Pepingen gaat dit om 30,2%. Door de prijsverlaging hopen ze dat inwoners hun GFT nog beter zullen sorteren en tuinafval niet langer op openbaar domein gaan storten. 

Burgemeester van Pepingen Eddy Timmermans: “Beide gemeentebesturen streven naar meer natuur en groen, en niet alleen op het openbaar domein. Daarom was deze maatregel een prominente belofte van LVB voor Pepingen. We zijn uiteraard tevreden om hierover een akkoord te sluiten met het Lennikse gemeentebestuur. We hopen vooral dat dit voor de inwoners in onze beide gemeenten de drempel verlaagt om nog meer te gaan investeren in groen in de eigen tuin. We kiezen ervoor om dit met concrete acties te stimuleren. Onze succesvolle jaarlijkse bloemenzaadacties en samenaankoop van streekeigen bomen, hagen en struiken horen dus ook bij die aanpak.”

Houtsnippers

Maak je je tuin graag onderhoudsvriendelijker zodat onkruid minder hardnekkig terug keert? In het recyclagepark kan je gratis houtsnippers afhalen, indien voorradig om te verwerken tussen je bomen en planten.

Asbestcement

Vanaf dinsdag 14 juli kan er ook opnieuw asbest ingezameld worden op het recyclagepark Lennik/ Pepingen. Na een tijdelijke sluiting o.w.v. de COVID-19-maatregelen werden het recyclagepark terug geopend op 7 april. Voor de inzameling van asbestcement was dat nog niet het geval. De FFP2- en FFP3-mondmaskers die nodig zijn voor de veilige behandeling van asbestcement werden op de meeste plaatsen aan de zorgsector geschonken en voor particulieren gold er zelfs een verkoopverbod. Nu dat verbod opgeheven is, kan er vanaf 14 juli terug asbestcement aanvaard worden.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 jul 2020
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 02 jun 2021

archief