REGIO - Het vaccinatiecentrum De Koornmolen gaat dicht en de kerk van Strijland wordt het nieuwe vaccinatiecentrum tot eind dit jaar

C21

REGIO - Het vaccinatiecentrum De Koornmolen gaat dicht en de kerk van Strijland wordt het nieuwe vaccinatiecentrum tot eind dit jaar

A_a_koornmolen_
Dit centrum sluit straks de deuren.- Foto Marc Colpaert
 
De beslissing is gevallen het huidige vaccinatiecentrum gaat dicht in De Koornmolen en op 15 november gaat er een nieuw centrum open even verderop in de kerk van Strijland. De kans dat voor onze regio er alleen maar gewerkt ging worden met het centrum in Dilbeek, was de laatste dagen heel klein geworden. Tegen eind dit jaar zouden alle 65-plussers uit onze regio hun derde spuit moeten gehad hebben. Om organisatorische redenen wordt een korte pauze ingelast en zullen de vaccinaties  starten vanaf 1 november te Dilbeek en vanaf 15 november te Gooik. 
 
De oplossing om naast de sporthal van Gooik een vaccinatiecentrum te plaatsen was dus tijdelijk. "Wij moesten de sporters terug hun ding kunnen laten doen in de sporthal, dus was de verhuis naar de zijkant van de Koornmolen een tijdelijke oplossing", vertelde Michel Doomst. Omdat werd beslist dat alle 65-plussers ook een derde prik moesten krijgen, was dat dadelijk goed voor enkele duizenden prikken extra. Al die mensen naar het tijdelijke vaccinatiecentrum in De Koornmolen laten komen was niet meer haalbaar. Alleen werken met het vaccinatiecentrum in Dilbeek was dan ook not done. Dan zouden mensen uit Bever meer dan 25 km ver moeten rijden voor hun prik. "Die mensen stellen zich de vraag waarom mogen wij dan niet naar Geraardsbergen gaan en ik kan ze geen ongelijk geven", zegt ons iemand die mee de beslissingen neemt. Dus gingen de  mensen van de eerstelijnszorgzone op zoek naar een nieuwe locatie. Deze werd gevonden in de kerk van Strijland, in vogelvlucht staat deze kerk maar 500 of 600 meter van de huidige locatie verwijderd. De meeste borden naar het vaccinatiecentrum mogen dan ook blijven staan. "Hier is voldoende parking en de ruimte binnenin kan ook op een eenvoudige manier ingericht worden om de  nodige mensen te ontvangen", aldus de burgemeester.  
Om al deze extra prikken te kunnen zetten werd beslist om beide centra open te houden tot het  einde van dit jaar.   Ongeacht het type vaccin dat bij de eerste en tweede prik gegeven werd, wordt voor die  extra prik een vaccin van Pfizer of Moderna (mRNA-vaccin) toegediend. Dit boostervaccin  wordt aangeboden minstens 4 maanden na de tweede prik van het AstraZeneca- of de enige  prik van het Johnson & Johnson-vaccin, en minstens 6 maanden na de tweede prik van het  Pfizer- of Moderna-vaccin. Op die manier wordt iedereen op gelijke voet behandeld  ongeacht het eerdere interval van het vaccin dat men al gekregen heeft. Aangezien de centra toch langer zullen open zijn, zullen ook nieuwe 12-jarigen of mensen  die alsnog beslissen om gevaccineerd te worden mee opgenomen worden. Voor Dilbeek betekent dit dat er vanaf nu tot Kerstmis ongeveer 10.000 en voor Gooik  ongeveer 7.500 prikken extra gezet worden. 
Te Gooik is een nieuwe locatie gevonden: de kerk op de site Edele-Brabant in Strijland. Dilbeek blijft zijn vertrouwde locatie behouden. Om organisatorische redenen wordt een korte pauze ingelast en zullen de vaccinaties  starten vanaf 1 november te Dilbeek en vanaf 15 november te Gooik. 
 
 
 
 

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 okt 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 11 mrt 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief