Terug covidvaccinatie bij apotheek HERFELINGEN

C21

Terug covidvaccinatie bij apotheek HERFELINGEN

Accinatiemoment_apotheek_herfelingen_okt_2021__1a_
Terug covidvaccinatie bij apotheek HERFELINGEN - © Deschuyffeleer
 
Accinatiemoment_apotheek_herfelingen_okt_2021__3_
Terug covidvaccinatie bij apotheek HERFELINGEN - © Deschuyffeleer
 

Ook al in oktober was er bij wijze van proef een prikmoment in apotheek Herfelingen. Nu zondag 12 december vanaf 14u is er terug zulk een vaccinatiemoment voorzien . Dit moment is voorbehouden aan hen die minstens twee maanden gelden werden ingeënt met een Johnson & Johnson-vaccin en die nog geen uitnodiging ontvingen voor een boosterprik. Om in aanmerking te komen voor die boosterprik dient u wel eerst een afspraak te maken via vaccinatie@gooik.be of via voicemail op 02/211.35.35. Vanuit die administratie kan men dan richtlijnen ontvangen die onontbeerlijk zijn voor een mogelijke vaccinatie.

Nieuw deze keer

Burgers die nog niet ingingen op de uitnodigingen van het vaccinatiecentrum voor hun COVID vaccins, en nu toch interesse hebben, mogen meteen contact opnemen met de apotheek om hun eerste prik in te plannen. De apotheek is laagdrempeliger dan het vaccinatiecentrum en er wordt gehoopt hiermee twijfelaars alsnog te overtuigen. Dit is enkel voor jongeren en volwassenen bestemd die niet zijn ingegaan op de uitnodigingen van het vaccinatiecentrum. Dus niet voor tweede/derde prikken en ook niet voor nieuwe 12 jarigen. Zij moeten nog steeds via het vaccinatiecentrum ingeboekt worden.

Apotheker Thomas Van Cutsem: “Apotheek Herfelingen is sinds het begin van de vaccinatiecampagne actief geëngageerd in de vaccinatiecentra in Gooik. Sinds het pril begin waren we betrokken bij de installatie van de bereidingsruimte en bij de coördinatie van het apothekersteam, dat dagelijks instaat voor de bereiding van de vaccins. Een paar weken geleden kwam ook de vraag of het mogelijk was Apotheek Herfelingen als extern prikpunt te gebruiken zoals overigens reeds in vele Brusselse apotheken gebeurt. Het initiatief en de organisatie vertrekken dus vanuit het vaccinatiecentrum. Apotheek Herfelingen was blij op deze vraag te kunnen ingaan. We stellen onze lokalen ter beschikking en staan in voor de bereiding van de vaccins. Momenteel worden de vaccins nog steeds geplaatst door artsen of door verpleegkundigen onder toezicht van de arts omdat de wet het nog niet toestaat aan apothekers.

Het is en blijft meer dan ooit de intentie van de overheid om het percentage aan gevaccineerden met een boosterprik op te drijven. Het is intussen meer dan bewezen dat via een vaccinatie het immuunsysteem waardoor het lichaam antistoffen aanmaakt om de virusdeeltjes te bestrijden ernstige schadelijke gevolgen en vele overlijdens voorkomt en in de zelfde zin ook de overbelasting van ons gezondheidssysteem. Zeker nu het aantal positief getesten nog steeds heel groot is, is het belangrijk zoveel als mogelijk niet-gevaccineerden te overtuigen van de meer dan bewezen voordelen van een vaccinatie.  De laatste weken kent de gezondheidszorg opnieuw een uiterst zware periode. De grote boosdoener hierbij is thans de Omikronvariant. Wel staat vast dat indien er geen vaccinatie was geweest de toestand onoverzichtelijk en ongekend dramatisch zou zijn geweest”.

Apotheek Herfelingen is gevestigd Steenweg Asse 213 in 1540 HERNE (Herfelingen) 
Info: Stuur een mailtje naar apotheek.herfelingen@gmail.com met uw telefoon nummer en wij contacteren u zo snel mogelijk.

Een mondkapje dragen is verplicht.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 dec 2021
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief