REGIO - Vanaf 3 januari is het vaccinatiecentrum alle dagen open in Strijland Gooik

C21

REGIO - Vanaf 3 januari is het vaccinatiecentrum alle dagen open in Strijland Gooik

Img_20211220_135408__kopie_
Het vaccinatiecentrum is binnenkort elke dag open.- Foto Marc Colpaert
 
Vanaf 3 januari 2022 is het vaccinatiecentrum in de kerk van Strijland Gooik elke dag open, ook op zaterdag en zondag. Dit wordt ingevoerd om zoveel mogelijk mensen zo vlug mogelijk een boosterprik te kunnen toedienen. Ook kinderen van 5 tot 11 jaar zijn in 2022 welkom in het vaccinatiecentrum. 
Of er een probleem zal zijn voor het vinden van genoeg vrijwilligers is momenteel nog niet duidelijk, maar de goesting bij vele vrijwilligers is nog erg hoog om gewoon verder te doen.
 
Vanaf 3 januari gaan ze geen tandje bijsteken maar een hele rij tanden bijsteken in het vaccinatiecentrum in Strijland Gooik. Momenteel is het vaccinatiecentrum slechts 4 dagen open per week, meteen avondopening op woensdag. Maar dat gaat veranderen begin volgend jaar.  "Dat klopt, vanaf maandag 3 januari zal het vaccinatiecentrum in de kerk van Strijland zomaar eventjes zeven dagen op zeven open zijn, dus ook op zaterdag en zondag. Dit zal gebeuren om op zo een kort mogelijke tijd zoveel mogelijk mensen een derde prik of boosterprik te geven", laat burgemeester Michel Doomst uit Gooik ons weten. 
De Interministeriële Conferentie Volksgezondheid keurde onlangs het Pfizer/BioNTech-vaccin, voor kinderen tussen 5 en 11 jaar, goed. Ook in Vaccinatiecentrum Strijland zullen kinderen binnenkort vlot en veilig gevaccineerd kunnen worden. Voor kinderen tussen 5 en 11 jaar uit Bever, Herne, Galmaarden, Gooik, Lennik en Roosdaal. Surf naar https://www.laatjevaccineren.be/5-11-jarigen.
 
Als het vaccinatiecentrum elke dag de deuren zal openen legt dit ook een druk bij de vele vrijwilligers die men telkens nodig heeft om de mensen op te vangen. In het verleden kon het vaccinatiecentrum in Gooik rekenen op meer dan 200 vrijwilligers. Natuurlijk is niet iedereen happy om op zaterdag of zondag zijn vrije tijd op te offeren om andere mensen te helpen. De organisatie heeft er echter een goed oog op dat dit wel zal lukken en anders leest u het hier wel! 

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 dec 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Roger Swalens | 04 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief