REGIO - Nieuw nu ook tal van Ambassadeurs van het Pajottenland die onze streek en producten gaan promoten

C21

REGIO - Nieuw nu ook tal van Ambassadeurs van het Pajottenland die onze streek en producten gaan promoten

Editie_gooik_streekproducten_pajottenland_1__kopie_
De Ambassadeurs van het Pajottenland.- Foto Marc Colpaert
 
Editie_gooik_streekproducten_ilse_pajottenland_3__kopie_
Voorzitter Ilse Dewaelheyns gaf meer uitleg.- Foto Marc Colpaert
 
Editie_gooik_streekproducten_pajottenland_2__kopie_
Er is heel wat lekkers te vinden in het Pajottenland. - Foto Marc Colpaert
 
Bij Herman en Monique van Gastro-Atelier in Oetingen (het vroegere restaurant 't Kreukeltje) werd de pers uitgenodigd om kennis te maken met de nieuwe Ambassadeurs van het Pajottenland. Heel wat handelaars uit Herne, Bever, Gooik, Pepingen, Lennik en de rest van het Pajottenland hebben zich gebundeld in een nieuwe vzw Ambassadeurs van het Pajottenland.
 
Het was gezellig druk in de zaal bij Herman en Monique die zoals altijd de aanwezige mensen culinair verwenden dat het een lieve lust was. Gelukkig maar, want de persconferentie zelf ging van start met meer dan een uur vertraging. Maar dat kon de pret niet bederven. Voorzitter Ilse Dewaelheyns van de nieuwe vzw gaf meer uitleg. "De stormen waaien over ons prachtige Pajottenland, en ons groot nieuws komt nu eindelijk ook binnengewaaid in onze prachtige streek! De voorbije jaren zijn heel wat Pajotse merkgebruikers en ambassadeurs, zowel uit het Pajottenland als de Zennevallei, samenwerkingen gestart. Een nieuwe, zelfstandige organisatie met onze Pajotse ondernemers die een nieuw draagvlak zal bieden en die de grenzen van ons prachtig Pajottenland kan overschrijden. België en de wereld, want we zien het nog steeds groots!  Daarom nodigden we jullie nu ook officieel uit om onze nieuwe vzw feestelijk voor te stellen", aldus Ilse.
De bedoeling is om de streekidentiteit nog meer in de kijker te zetten en dit gaan de vele lokale handelaars die mee in de nieuwe vzw stapten dan ook doen. Wij noemen er enkele: Streekshop K&C uit Vollezele, Café Terlindenhof in Herfelingen, B&B GE-RUST uit Heikruis, Carmello uit Gooik, Gastro-Atelier uit Oetingen en nog veel meer.

De agenda van de nieuwe vzw is al goed gevuld en het eerste evenement gaat door op 21 mei in Lennik tijdens de week van de smaak. Ook de provincie Vlaams-Brabant(Straffe Streek) als Toerisme Vlaams-Brabant zetten mee hun schouders achter deze nieuwe vzw.  

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 mrt 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 23 mei 2023

archief