GOOIK - PEPINGEN - De Bioboerderij De Groentelaar bestaat al dit jaar 10 jaar en dat is prachtig!

C21

GOOIK - PEPINGEN - De Bioboerderij De Groentelaar bestaat al dit jaar 10 jaar en dat is prachtig!

Degroentelaar_009__kopie_
Ingezonden foto
 
De Bioboerderij De Groentelaar bestaat dit jaar 10 jaar en dat zullen ze in het Pajottenland geweten hebben. Het begon allemaal op een veld in Gooik, ondertussen zijn we goed tien jaar verder. Niet alleen willen ze nog meer groenten ronddelen in hun eigen regio, ze zullen ook een heus jubileumprogramma uitbouwen. De boerderij en haar medewerkers maken zich op voor een jaar met feesten, infomomenten, artikels en prachtige foto's voor het grote publiek!
 
 
 
Bioboerderij De Groentelaar uit Pepingen pakt weer uit met groenteabonnementen in het Pajottenland. Boer Julien vertelt enthousiast: “Net als vorig jaar gaan we ook dit jaar weer groentepakketten verdelen in de regio. Het concept is heel simpel. Met zo'n abonnement liggen er elke week van april tot eind november kersverse groenten op jou te wachten in één van onze depots. Naast klassieke groenten zoals sla, wortels en prei zitten er ook altijd flink wat onbekende groenten in het pakket”.
 
 
 
Over die onbekende groenten wordt door de boerinnen en boeren van de Groentelaar informatie gegeven via hun YouTube kanaal en via de whatsappgroepen die per depot worden opgericht. “We leggen in de filmpjes uit welke groenten er in het pakket zitten. We merken op dat het ook heel leuk is voor abonnees om hun eigen recepten in de whatsapp-groep te kunnen delen. Vaak zeggen ze niet enkel wat ze ermee klaarmaken, maar zitten er ook ware fotoreportages bij”, zegt Sander Van Haver – één van de initiatiefnemers van De Groentelaar. “Die communicatie is er niet enkel voor de klanten. Via onze website, Facebook en Instagram kan iedereen meegenieten van sommige adembenemende momenten op het veld. Niet alleen het werk met schoffels en tractoren, ook de momenten dat we met paarden werken of foto's met pure natuurpracht vinden zo hun weg naar het grote publiek.”
 
 
 
Wanneer we hier op de redactie de Facebookpagina van De Groentelaar openslaan krijgen we waar voor ons geld. Niet alleen zijn er mooie foto's en soms heel grappige filmpjes. Heel vaak geeft één van de boeren of de boerinnen bij de beelden een heerlijke uitleg. Bovendien kan je doorklikken naar artikels en heuse uitzendingen waarmee De Groentelaar in lokale tijdschriften of op de televisie kwam. Zo kan je nu nog steeds genieten van hun optreden in het programma “Wat houdt ons tegen” waar voormalig VTM-weervrouw Jill Peeters op zoek gaat naar antwoorden op de klimaatproblematiek. Op vrtnu.be kan je die uitzending nog steeds herbekijken.
 
 
 
Boerin Anna is helemaal fan van de manier waarop ze met de boerderij mensen terug met elkaar in verbinding kan brengen. ”Neem nu de afhaalpunten waar mensen hun groentepakket kunnen ophalen. De depothouders en hun pakkettelaars worden soms een echte microkosmos. Er ontstaat een kleine gemeenschap”, vertelt ze, “Door dergelijke initiatieven bouwen we vanop ons veld mee aan een mooiere streek waar mensen elkaar kennen en kunnen helpen.”
 
 
 

“Dat we in 2022 stevig uitpakken met onze boerderij is niet zo raar”, vult boer Tijs uit Gooik aan. Hij zet zijn petje wat rechter op zijn hoofd en kijkt over het veld in de Huttestraat in Pepingen. “We zijn met de Groentelaar nu officieel 10 jaar bezig. Doorheen het jaar willen we dat vieren samen met zoveel mogelijk inwoners van het Pajottenland.” Naast het jaarlijkse oogstfeest dat begin oktober door De Groentelaar wordt georganiseerd zullen er nog verschillende kleine en grote evenementen doorgaan. En aangezien de liefde altijd door de maag gaat willen ze dit jaar beginnen met meer abonnées dan ooit tevoren. Inschrijven kan vanaf nu via www.degroentelaar.be

Ben je geïnteresseerd in een pakket of wil je op de hoogte gehouden worden van de activiteiten die dit jaar doorgaan? Stuur dan een mailtje naar info@degroentelaar.be. Er zijn afhaalpunten in Wambeek, Borchtlombeek/Kattem, Gooik, Sint-Pieters-Leeuw, Halle/Buizingen en Pepingen.

 

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 mrt 2022
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 23 mei 2023

archief