GOOIK/LENNIK - Het Rode Kruis-Afdeling Lennik-Gooik gaat verhuizen naar Strijland

C21

GOOIK/LENNIK - Het Rode Kruis-Afdeling Lennik-Gooik gaat verhuizen naar Strijland

A_bloedgeven4
Ingezonden foto
 
Niet minder dan 76 bloedgevers verhuizen van de schoolgebouwen in de Koekoekstraat naar de zaal Edele-Brabant in  Strijland ! De plaatselijke rode kruisafdeling van Lennik-Gooik telt heel wat bloedgevers. Vier maal per jaar organiseren zij een bloedafname in  Sint-Kwintens Lennik, Sint-Martens Lennik, Eizeringen en Gooik.
 
Een tijdje geleden kon men ook in Leerbeek bloedgeven, maar intussen is dat afnamepunt gesloten. Sindsdien is het aantal bloedgevers in Gooik gestegen en werd de afnameplaats in de gemeenteschool te klein. Doordat ook de regels voor de afnames veranderd zijn, en er ook een dokter aanwezig moet zijn in het lokaal waar de bloedafnames gebeuren, was dat is in de klaslokalen aan de Koekoekstraat niet meer mogelijk. 
 
Daarom zullen de bloedafnames voor deelgemeente Gooik voortaan plaats grijpen in Zaal Edele Brabant 59 in Strijland. Deze zaal is net helemaal gerenoveerd en geeft het Rode Kruis, via deze warme oproep, de mogelijkheid om het aantal bloedgevers nog te verhogen. 
 
Door bloedgever te worden kan je het leven van iemand in jouw omgeving redden. Denk maar aan het slachtoffer van een ongeval, een baby met geelzucht, een kankerpatiënt ... Het vraagt amper een uurtje van je tijd en het kàn in jouw buurt. Bovendien hou je er een heel goed gevoel aan over.
 
De eerstvolgende afnamedata in Strijland zijn 25 april, 18 juli en 31 oktober 2022. Kandidaat bloedgevers kunnen zich vooraf inschrijven via de website rodekruis.be. Zo kan je ook het uur kiezen en wachtrijen vermijden. 

  

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 mrt 2022
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 23 mei 2023

archief