LENNIK / GOOIK - De nieuwe sticker van Het Rode Kruis is er

C21

LENNIK / GOOIK - De nieuwe sticker van Het Rode Kruis is er

Rkv-sticker-2022__1_
 
Zopas werd in Lennik de nieuwe sticker van Het Rode Kruis voorgesteld. Dit jaar prijkt Minnie Mouse van Disneyland® Paris prominent op de sticker van Rode Kruis-Vlaanderen! De reden? Disneyfiguren spreken tot de verbeelding en bovendien viert Disneyland Paris dit jaar zijn 30-jarig bestaan. “Inclusie en wederzijdse hulp zijn waarden die Disneyland Paris ook hoog in het vaandel draagt. Het lijkt voor ons dus een natuurlijke match met Rode Kruis-Vlaanderen om hen te helpen met hun
belangrijkste fondsenwervingsactie, de gekende stickeractie. We zijn dan ook heel trots dat een van onze bekendste Disneyfiguren dit jaar de sticker mag invullen”, aldus Isabelle Willemsens, Disneyland Paris Country Director Northern Europe.
Met deze ‘magische’ sticker wil Rode Kruis-Vlaanderen alle Vlamingen overtuigen om de 228 lokale Rode Kruisafdelingen financieel te steunen. De jaarlijkse stickeractie start op donderdag 21 april 2022 en loopt tot donderdag 5 mei. De prijs voor de sticker blijft ongewijzigd op 5 euro en zal in heel Vlaanderen te verkrijgen zijn.
 
Steun de Rode Kruisvrijwilligers in jouw buurt
De opbrengsten van de stickeractie gaan integraal naar de lokale Rode Kruisafdeling. Hiermee investeren de vrijwilligers in materiaal voor eerstehulp-opleidingen, materiaal voor eerstehulpposten en de uitleendienst etc.
Onze rode kruisvrijwilligers waren vorig jaar lokaal erg actief. In de verschillende fases van de pandemie en nu ook in de opvang van de oorlogsvluchtelingen uit Oekraïne. Bovendien loopt ook onze uitleendienst op volle toeren en dient regelmatig nieuw materiaal aangekocht te worden. Zo willen wij in de nabije toekomst nieuwe ziekenhuisbedden aan te kopen. Zoveel is duidelijk: als je hulp nodig hebt, dan kan je rekenen op de Rode Kruis-vrijwilligers dicht in jouw buurt. Door een sticker te kopen steun je dus financieel jouw lokale Rode Kruisafdeling.
 
Opnieuw aan de winkels, maar ook bij de handelaars.
De vorige 2 edities van de stickerverkoop gooide de pandemie flink wat roet in het eten, maar dit jaar zullen de vrijwilligers van Lennik-Gooik opnieuw hun stickers te koop aanbieden aan de plaatselijke Carrefour, Delhaize en Okay-winkels.
Daarnaast zullen ook heel wat handelaars de rode kruisstickers te koop aanbieden. De volgende handelaars hebben alvast hun medewerking toegezegd.
 
Apotheek Christiaens A.Algoetstraat 19 1750 Lennik
Apotheek De Brabanter Jim Edingsesteenweg 113 1755 Gooik
Bakkerij De Donker Strijlandstraat 50 1755 Gooik
Bakkerij Josse Locus Marktplein 8 1750 Lennik
Bank-KBC Verzekeringen Karel Keymolenstraat 1750 Lennik
Café Bij Gust Dorp 19 Sint Martens
Eetcafé D' Akte G. Vandersteenstraat 6 1750 Lennik
Gemeentehuis Gooik Koekoekstraat 2 1755 Gooik
Gemeentehuis Lennik en Gooik
Hairfashion Annick Loddershoek 31 Lennik
Kaaswinkel Kaseus Markt 8 in Lennik

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 apr 2022
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys/Marc Colpaert | 23 mrt 2023
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 22 mrt 2023

archief