Voorbereidingen 43ste Jaarmarkt HERNE lopen vlot

C21

Voorbereidingen 43ste Jaarmarkt HERNE lopen vlot

5
Voorbereidingen 43ste Jaarmarkt HERNE lopen vlot - © Deschuyffeleer
 
Faffiche
Voorbereidingen 43ste Jaarmarkt HERNE lopen vlot - © Deschuyffeleer
 
Naamloos
Voorbereidingen 43ste Jaarmarkt HERNE lopen vlot - Affiche
 

De voorbereidingen voor de 43ste editie van het Jaarmarkt-weekend draaien thans op volle toeren. Het wordt beslist opnieuw - en zoals het steeds geweest is - een organisatie die duizenden en duizenden bezoekers zal weten te bekoren. De apotheose is en blijft de jaarmarkt zelf die haar beslag krijgt op pinkstermaandag 6 juni vanaf 8u. Dan wordt Herne-centrum terug de trefplaats voor alles en iedereen die van ver of van nabij het jaarmarktgebeuren en het landelijk Groen Kwadrant een warm hart toedragen.

‘Jeirn’ wordt die dag dan eens te meer het decor voor de meest succesvolle en de meest gezellige jaarmarkt in het Pajottenland. Omdat een ‘nieuwe’ opstart van het organiserend comité nog meer energie, inspanningen en werk vergt werd beslist om de luiken ‘fuiven’ en ‘eetfestijn’ te verdagen naar de komende jaren. Het is wel de intentie van het lokaal bestuur om op zaterdagnamiddag (4 juni) gebruik te maken van de grote tent. Dan worden alle 55-plussers uit de gemeente (en ook daarbuiten) uitgenodigd op een muzikale namiddag. Het zijn Frank Galan en Sanseveria die instaan voor het entertainment.  De inkom van 10 euro geeft naast een namiddag met dans en plezier ook recht op een vieruurtje met taart en koffie. Voor tickets en informatie één adres: carine.vandevelde@herne.be.

Op vrijdagnamiddag (3 juni) worden de tenten vanaf 16 u al opengezet voor iedereen die eventjes - na een al dan niet zware werkweek - wil komen ‘chillen’. Met ‘chillen’ bedoelt men dan tot rust komen, ontspannen of kletsen met vrienden met op de achtergrond een leuk streepje muziek en dansgelegenheid.

De twee voorbije jaren 2020 en 2021 willen zowel het lokaal bestuur als voorzitter Jean-Pol Demel en zijn organiserend team zo snel mogelijk vergeten. Het jaarmarktcomité blijft ook deze keer zijn succesformule trouw met honderden standhouders, een prijskamp voor rundvee, een prijskamp voor schapen en een allround programma gesponnen rond het trekpaard met onder meer een nationale menwedstrijd voor enkel-, dubbel- en vierspan. De clubwedstrijd dan weer is een organisatie die, in het kader van levend erfgoed, geniet van provinciale steun. Ook staan er behendigheidswedstrijden op het programma die worden georganiseerd door het Dikke Konten Team (Tongeren).

Een uitzonderlijk aantrekkelijke tentoonstelling van de nieuwste landbouwmachines en allerlei attracties voor jong en oud langs het parcours en op de jaarmarktweide maken overigens mee dat Jaarmarkt Herne door de jaren heen zijn attractief landelijk en agrarisch karakter weet te behouden.

Meer dan 500 stands

Het succesrijk stramien van de jaarmarkt zelf wordt uiteraard ook deze keer aangehouden. Vanuit het centrum worden langsheen de Ninoofsesteenweg en de Edingsesteenweg evenals in de Stationsstraat over een totale afstand van om en bij de 3 km de standjes opgesteld. De feestweide langsheen de Ninoofsesteenweg ontvangt ook deze keer, naast de prijskampen voor dieren, een ganse reeks attracties. Zo is er een speelweide voor grote en kleine kinderen evenals een optreden van het poppentheater Ja-Ja. Dat laatste staat dan weer voor een meespeel-kindershow met een mix van zang, dans, spel en komisch goochelen. De shows starten om 12u00 en om 13u30. Voor de sportieve kids staan op de feesttent een hindernissenparcours, een luchtberg en multiply-springkastelen, een benji-trampoline, een paardenmolen, waterball en andere kermisattracties opgesteld.

Afsluiter van het programma wordt een optreden in de feesttent van Bram en Lennert. Voor de helikoptervluchten zijn er inmiddels nu ook al tickets in voorverkoop te verkrijgen bij Electro Service Timmermans. Een vlucht van 10 minuten kost 50 euro.

Veiligheid

De jaarmarkt opent om 8u en sluit af om 17u. Zoals de voorgaande keren wordt ook nu niets onverlet gelaten rond de veiligheid. Zo zijn er verschillende hulpposten van het Rode Kruis opgesteld. Het geheel wordt gecoördineerd vanuit het gemeentehuis, waar eveneens de commandoposten van de politie Pajottenland en van de brandweer van de zone Vlaams-Brabant West worden opgezet.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 mei 2022
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 22 mrt 2023
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert/Marc Sluys | 16 feb 2023

archief