HERNE geeft afspraak aan alle 55-plussers voor een spetterde ontspanningsnamiddag

C21

HERNE geeft afspraak aan alle 55-plussers voor een spetterde ontspanningsnamiddag

Seniorennamiddag_jaarmarkt__1_
HERNE geeft afspraak aan alle 55-plussers voor een spetterde ontspanningsnamiddag - © Deschuyffeleer
 
Seniorennamiddag_jaarmarkt__2_
HERNE geeft afspraak aan alle 55-plussers voor een spetterde ontspanningsnamiddag - © Deschuyffeleer
 
Sanseveria
HERNE geeft afspraak aan alle 55-plussers voor een spetterde ontspanningsnamiddag - © Deschuyffeleer
 

Op zaterdagnamiddag 4 juni vanaf 14u maakt het lokaal bestuur dankbaar gebruik van de grote tent van het Jaarmarktcomité op de feestweide langsheen de Ninoofsesteenweg. Dan worden alle 55-plussers niet alleen uit de gemeente maar ook van daarbuiten uitgenodigd op de 55+ party ‘Jeirne danst geirn’. Het zijn Frank Galan en Sanseveria die instaan voor het entertainment.  De inkom van 10 euro geeft naast een namiddag met dans en plezier ook recht op een vieruurtje met taart en koffie. Voor informatie één adres: carine.vandevelde@herne.be. Toegangskaarten zijn nog tot vrijdag - tijdens de kantooruren - verkrijgbaar aan de balie van het gemeentehuis en op zaterdag vanaf 13u30 aan de inkom van de tent. Zitplaatsen kunnen niet gereserveerd worden. Wie eerst zaait, eerst maait.

Omdat het Jaarmarktcomité dit jaar er voor koos tijdens het weekend voor de Jaarmarkt geen fuiven te organiseren nam het adviesplatform Welzijn met zijn werkgroep ‘senioren’ de gelegenheid te baat om ‘s zaterdags gebruik te maken van de beschikbare grote jaarmarkttent voor een win-win-organisatie. Zo kan het lokaal bestuur gemakkelijk al zijn 55-plussers ontvangen en ook het Jaarmarktcomité kan via de opbrengst aan de toog er een centje aan verdienen.

Frank Galan en Sanseveria

Voor het spektakelgedeelte viel de keuze dit jaar op Frank Galan die met zijn warme stem al meer dan 32 jaar volle zalen trekt in zowel Vlaanderen, Nederland, Duitsland als Spanje en nog andere Europese landen. Zijn uiterlijk, zijn stem en zijn voorliefde voor onder meer Julio Iglesias maken van hem de ideale gastheer die met zijn aanstekelijke songs verrassend uit de hoek kan en zal komen.
Naast Frank Galan kwamen de organisatoren ook terecht bij Sanseveria. Al enige tijd gaat het Herns basisduo van Sanseveria Freddy Danau en Claudine Roobaert thans met Danny Ruth als derde muzikant in zee. Danny bespeelt de basgitaar en verdiende destijds ook al zijn strepen in de entourage van onder meer The Criminals, Paul Severs en nog meer Vlaams talent.

Gedreven werkgroep

De gemeentelijke seniorenraad, sinds begin deze legislatuur ingekapseld in het adviesplatform Welzijn, wil een inclusief ouderenbeleid bevorderen, een beleid dat in al zijn aspecten en samenhang aan de algemene en specifieke behoeften van ouderen beantwoordt en de competenties van de ouderen inschakelt. Via het platform mag advies verleend worden op eigen initiatief of op verzoek van het gemeentebestuur of van de dienst Welzijn omtrent alle aangelegenheden die ouderen aanbelangen. De werkgroep bevordert eveneens de deelname van ouderen aan het maatschappelijk leven met het oog op hun individueel en collectief welzijn en hun ontplooiing.

Om die doelstellingen te bereiken gaat de werkgroep voor vorming, ontspanning, advies en de organisatie van diverse activiteiten zoals de seniorennamiddag. De kosten die zulke initiatieven met zich meebrengen worden gedragen door de gemeente.  Die werkgroep, met  Jean Dooms als voorzitter, de leden Michel Pillet, José Deschuyteneer, Ellen De Geyter, Marie-Louise Devriese, Francine Vermeersch (afw. Lutgarde Cochez) en Henri Baelde evenals de gemeentelijke coördinator Carine Van de Velde hadden zo afspraak voor een laatste werkvergadering in B&B De Cafcauter in de Halvemaanstraat in Sint-Pieters-Kapelle.

Omvangrijk ouderensegment

Herne telt bij benadering 5.200 inwoners van meer dan 18 jaar. Hiervan zijn er om en bij de 2.200, met een overduidelijke meerderheid van vrouwen, die door het leven gaan als 60-plusser, dat is meer dan 40% van de volwassen bevolking. Het staat dan ook als een paal boven water dat zowel via de bestuurslijn als via lokale acties het lokaal bestuur dat ouderensegment bijzonder genegen is.  

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 mei 2022
Godelieve Deschuyffeleer
Godelieve Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 04 jul 2024
Marc Sluys | 29 jun 2024

archief