REGIO - Kom nu je herfstbooster halen in het vaccinatiecentrum in Gooik

C21

REGIO - Kom nu je herfstbooster halen in het vaccinatiecentrum in Gooik

A_michel_doomst_vaccin
De deuren zijn terug open.- Foto Marc Colpaert
 
Maandag 12 september opende Vaccinatiecentrum Strijland opnieuw de deuren! Inwoners van Bever, Herne, Galmaarden, Gooik, Lennik en Roosdaal, die ouder zijn dat 18 jaar, kunnen hier een herfstbooster laten zetten. Deze herfstbooster versterkt de bescherming tegen COVID-19. 
Herfstbooster
 
In de herfst- en wintermaanden worden er opnieuw periodes met veel COVID-19-besmettingen verwacht. Sinds de start van de pandemie was er immers telkens een sterke heropflakkeringen in het najaar. Voor een volgende heropflakkering zich aandient, wil de Vlaamse overheid alle volwassenen in Vlaanderen de kans geven om hun persoonlijke bescherming te versterken met een extra vaccinatie om zo veiliger de herfst- en wintermaanden in te gaan.De herfstbooster is enkel beschikbaar voor personen die de volledige basisvaccinatie tegen corona gekregen hebben. De vorige vaccinatie moet bovendien ook minimum 3 maanden geleden gezet geweest zijn. Wie nog geen COVID-19 vaccin kreeg en zich toch wil beschermen tegen corona, kan contact opnemen met het callcenter.
 
 
 
Vaccinatiecentrum Strijland
 
Vaccinatiecentrum Strijland wil tegen eind oktober zoveel mogelijk Pajotten de kans geven de herfstbooster te zetten.
 
Het Vaccinatiecentrum zal dus op volle capaciteit draaien. Dit wil zeggen dat er meer vaccinatielijnen zijn en dat er 7 dagen op 7 gevaccineerd zal worden. Daarom is het belangrijk de afspraak te bevestigen, te verplaatsen of te annuleren en de uren van de afspraak te respecteren. Voor wie samen wil komen, mag er maximum 30 minuten verschil zijn tussen de 2 afspraken. Liggen de afspraken verder uit elkaar, dan moet één of beide afspraken omgezet worden naar een geschikt moment. Dit kan via de contactgegevens in de uitnodiging. In het Vaccinatiecentrum Strijland is het dragen van een mondmasker verplicht.
 
 
Papieren en digitale uitnodigingen
 
 Alle 65-plussers, zorgverleners en mensen met een verzwakte immuniteit, kregen een papieren/digitale uitnodiging. Na ontvangst van de vaccinatie-uitnodiging moet de afspraak bevestigd, verplaatst of geweigerd worden. Dit kan via https://www.laatjevaccineren.be/vaccinatie-uitnodiging-bevestigen-verplaatsen-of-weigeren, door te mailen naar vaccinatie@gooik.be of telefonisch via het callcenter.
 
Het andere deel van de bevolking ontvangt vanaf half september een uitnodiging (op basis van leeftijd).
Zij kunnen, na ontvangst van de uitnodiging, een afspraak maken.
 
Vervoer
 
De chauffeurs van de Minder Mobielen Centrales van de 6 Pajotse gemeenten staan klaar om inwoners die, omwille van leeftijd, ziekte, … moeilijk ter plaatse geraken, te vervoeren. Via het Sociaal Huis van de eigen gemeente kan er een afspraak gemaakt worden. Wie met het openbaar vervoer komt, kan een gratis sms-ticket aanvragen via De Lijn: https://www.vaccinatiecentrumstrijland.be/bereikbaarheid
 
 
Callcenter
 
 Het callcenter is elke werkdag telefonisch bereikbaar tussen 9 en 13 uur op het nummer 02 211 35 35 of via vaccinatie@gooik.be. Op andere momenten is het callcenter enkel te bereiken voor dringende vragen (bv. onverwachts niet aanwezig kunnen zijn).Het callcenter kan enkel inwoners met een uitnodiging helpen om deze te bevestigen, te verplaatsen of te annuleren.
 
 
 
Meer info
 
 www.laatjevaccineren.be
 
www.vaccinatiecentrumstrijland.be/
 
 
 
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 sep 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 04 jul 2024
Marc Sluys | 29 jun 2024

archief