REGIO - Help mee met de najaarscampagne voor Hachiko-assistentiehonden want ze veranderen levens

C21

REGIO - Help mee met de najaarscampagne voor Hachiko-assistentiehonden want ze veranderen levens

A_hond
Nu de temperaturen zakken, duikt Hachiko opnieuw in haar najaarscampagne. En die zet sterk in op de zoektocht naar nieuwe gastgezinnen en sponsors voor toekomstige assistentiehonden. Daarnaast zamelt deze Belgische vzw volop geld in voor de aankoop van de winterpups, zo kunnen ze alweer een nieuwe generatie opleiden. Hachiko-honden geven mensen met een motorische beperking of epilepsie kans op een zelfstandiger leven, met een kwispelende vriend aan hun zijde.

 Nieuwe thuisbasis

De Belgische vzw Hachiko werd opgericht in 1994 en leidt hulphonden op voor personen met een motorische beperking en meldhonden voor personen met epilepsie. De organisatie blijft groeien en na vele mooie jaren in Merelbeke werd het twee jaar geleden tijd voor een nieuwe stek: een mooi en ruim centrum aan de Molenstraat in Schelderode. Deze thuisbasis biedt meer kennelruimte, meer groen, voldoende plaats voor sessies en events, en genoeg burelen voor het groeiende team. Een super plek, waar kleine puppy’s opgeleid worden tot kwispelende assistenten, die enkel gecreëerd kon worden dankzij de steun en hulp van velen ...
 
Vrijwilligers, gastgezinnen en meters & peters
Bij Hachiko hebben ze een groot hart voor mens en dier. Naast de 11 vaste medewerkers staat er steeds een netwerk aan vrijwilligers klaar, die bijvoorbeeld meehelpen bij de uitlaat van de honden of het bouwen van oefentuigen. Zo’n 40 warme gastgezinnen ontfermen zich ook dagelijks over één van de honden in opleiding. En dan zijn er nog de enthousiaste meters en peters, die een engagement van minstens twee jaar aangaan voor het opleidingstraject van hun petehondje. Hachiko ontvangt geen structurele subsidies en schenkt de honden gratis aan personen met een beperking, waardoor financiële steun erg belangrijk is. De kostprijs per afgewerkte en geplaatste harige helper bedraagt ongeveer 25.000 euro; er moeten dus steeds de nodige fondsen verzameld worden.
 
Warm peterschap
ASSA ABLOY Entrance Systems is rotsvast overtuigd van de meerwaarde van Hachiko en aanvaardde dit jaar opnieuw het peterschap van een Labrador pup, Cooper. Ze volgen zijn tweejarig traject op de voet en zetten het Hachiko-verhaal graag mee in de kijker.
Cooper zelf maakt nu anderhalf tot twee jaar deel uit van het gastgezin van Aline Baeyens, die alvast heel blij is met dit extra gezinslid. “Wij bereiden onze enthousiaste en goedgezinde Cooper voor op zijn eindtraject, met als ultieme doel een assistentiehond te zijn van iemand in een rolstoel. Wat Hachiko doet, is bijzonder en als gastgezin vinden we het fijn om een klein stukje bij te dragen aan dit mooie verhaal.”
 
Begint het te kriebelen? Check dan zeker het hartverwarmende filmpje op: https://youtu.be/owTK3KWX7lI
 
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 dec 2022
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 04 jul 2024
Marc Sluys | 29 jun 2024

archief