Inwoner van LENNIK kan nu ook terecht op het recyclagepark van Roosdaal en Ternat maar ook in PEPINGEN

C21

Inwoner van LENNIK kan nu ook terecht op het recyclagepark van Roosdaal en Ternat maar ook in PEPINGEN

Schermafbeelding_2022-12-22_om_14
 

Afgelopen week keurde de gemeenteraad van Lennik het proefproject “intergemeentelijk recyclagepark” goed, een samenwerking tussen de gemeenten Lennik, Roosdaal en Ternat. Vanaf 1/1/2023 zullen de inwoners van Lennik, op afspraak, ook terecht kunnen op het recyclagepark van Roosdaal én Ternat. Ook op het recyclagepark van Pepingen kan de Lennikenaar nog steeds zonder afspraak terecht met zijn afval.

Deze samenwerking, die tot stand kwam op vraag van gemeente Lennik, maakt dat een inwoner steeds in het dichtstbijzijnde recyclagepark terecht kan. De afstand voor de inwoners van bijvoorbeeld Eizeringen tot het recyclagepark van Pepingen is heel wat langer dan naar dit van Ternat of zelfs Roosdaal. Deze samenwerking kadert dan ook perfect in de uitvoering het Klimaatplan om tegen 2030 een vermindering te hebben van 40% CO2-uitstoot. Vervoer en mobiliteit is nog steeds één van de grootste bronnen van CO2-uitstoot in een gemeente. Door deze samenwerking kunnen er vele gereden kilometers worden uitgespaard. 

Schepen Hendrik Schoukens: “Inwoners kunnen nu terecht in 3 recyclageparken, en dit van maandag tot en met zaterdag. Telkens is minstens 1 van de parken geopend. Een verhoogde dienstverlening voor de inwoners, en tegelijk ook een impact op de CO2-uitstoot, een win-win.”

De recyclageparken van Roosdaal en Ternat kan je enkel bezoeken op afspraak, een nieuwigheid voor de inwoner van Lennik. “Het afsprakensysteem op de recyclageparken heeft voordelen voor zowel de inwoner als de parkwachter. Geen lange wachtrijen aan de ingang, snel binnen en buiten want een verspreide opkomst, én een parkwachter die je snel kan verder helpen”, aldus Inge D’hoe van Intradura. Vanaf 31/12/2022 om 14.30u kunnen de eerste afspraken ook effectief gemaakt worden. Dit kan online via www.intradura.mijnrecyclagepark.be of via het call center van Intradura 02/334.17.40. In Pepingen kan de Lennikenaar nog steeds terecht zonder afspraak

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 dec 2022
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 23 mei 2023

archief