Rode Kruis LENNIK-GOOIK neemt intrek in oude brandweerkazerne

C21

Rode Kruis LENNIK-GOOIK neemt intrek in oude brandweerkazerne

20230126_181654
 

Het Rode Kruis Lennik-Gooik zocht een nieuw onderkomen. Dit vonden ze in de oude brandweerkazerne in de Karel Keymolenstraat 4 waar ze sinds kort hun intrek namen. De oude brandweerkazerne wordt reeds gebruikt door de Academie Peter Benoit die er les geeft en voor enkele wagens van de technische dienst.

 

Een blik op de nieuwe locatie

De linkerzijde van de garage is ruim genoeg om de mobiele hulppost en materiaalwagen van het Rode Kruis te parkeren en doet tevens dienst als opslagruimte. Zo werd er achteraan de garage, wat maakt dat alles rechtstreeks in de wagen kan geladen worden, een opslaglokaal gecreëerd om het materiaal voor hulpposten en de uitleendienst in te stockeren. 

 

Op de eerste verdieping, is er gedeeld gebruik van de grote zaal. Zo zal het Rode-Kruis deze zaal gebruiken voor lesmomenten. Tot slot is er aangrenzend een opslagruimte voor het stockeren van de AED toestellen en reanimatiepoppen. 

 

Nieuw nummer uitleendienst

Bij het Rode Kruis kan je terecht voor het uitlenen van ziekenhuisbedden, (kinder)rolstoelen, krukken, … 
Het nummer van de uitleendienst wijzigde echter en is vanaf nu te bereiken op 0471 70 49 93.

 

Werking vrijwilligers Rode Kruis Lennik-Gooik

Met een 15-tal goed opgeleide hulpdienstvrijwilligers, verleent het Rode Kruis Lennik-Gooik enerzijds hulp aan organisatoren bij zowel kleine als grote evenementen. Anderzijds verlenen diezelfde vrijwilligers op regelmatige basis ook bijstand aan Rode Kruisafdelingen rondom het grondgebied Lennik-Gooik wanneer deze om versterking vragen.  

Naast deze taken, speelt het Rode Kruis ook een grote rol bij het invullen van andere taken zoals de opvang van Oekraïners of in het vaccinatiecentrum. 

 

Word vrijwilliger

De afdeling Lennik-Gooik zoekt op constante basis extra vrijwilligers om hulp te verlenen bij evenementen, om te helpen bij bloedafnames, om kwetsbare schoolkinderen te helpen bij hun huistaken of om vakanties te begeleiden voor mensen met een beperking. 
Wil je meer informatie hierover? Dan kan je terecht bij anne.abeels@vrijwilliger.rodekruis.be.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 jan 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Roger Swalens | 04 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief