GOOIK - Nieuw logo en aangepaste signalisatie voor Plattelandscentrum Paddenbroek

C21

GOOIK - Nieuw logo en aangepaste signalisatie voor Plattelandscentrum Paddenbroek

Editie_gooik_bord_paddenbroek_1__kopie_
Schepen Christa Dermez(rechts) onthulde het nieuwe bord.- Foto Marc Colpaert
 
Editie_gooik_bord_paddenbroek_2__kopie_
Het nieuwe bord.- Foto Marc Colpaert
 
Editie_gooik_bord_paddenbroek_3__kopie_
Tal van borden.- Foto Marc Colpaert
 
Het vernieuwde Plattelandscentrum Paddenbroek opende begin 2021 de deuren.
Er kwamen al meer dan 20.000 bezoekers over de vloer en dit niet alleen uit Gooik maar ook uit de omliggende gemeenten.
 

Nieuw logo 

Christa Dermez, schepen van Toerisme, is heel blij en fier op het nieuwe logo: “Paddenbroek is een echte trekpleister voor toeristen, maar ook scholen en inwoners vinden de weg naar deze prachtige plek in het Pajottenland. Het nieuwe gebouw, gebouwd en gefinancierd door de gemeente Gooik, verdient dan ook een hedendaags logo. Het nieuwe logo maakt meteen de eigen identiteit van Paddenbroek duidelijk.” De globale kostprijs is 8.000 euro.

Voor het nieuwe logo werd er gekozen voor natuurlijke kleuren, die ook terugkomen bij het logo van de gemeente Gooik. Verder is het gebouw duidelijk te herkennen in de lijntekening. Naast het gebouw staat een boom, die verwijst naar de pijler natuur. De boom staat overigens echt op Paddenbroek, achter het gebouw.

Nieuwe signalisatie

Paddenbroek is een centrum waar heel wat te beleven valt: het is de vaste stek van Klimaatpunt, Regionaal Landschap Pajottenland en Zennevallei, er is een toeristisch onthaal, een Fiets-en Wandelcafé, ... Buiten is er een tuttenboom, een speeltuin. Er zijn verschillende plaatsen voor campers, fietsenladers. Ook de toeristische dienst van de gemeente Gooik is te vinden in het Plattelandscentrum. “Het aanbod is zo divers, dat mensen soms niet weten waarvoor ze allemaal in Paddenbroek terecht kunnen”, aldus schepen Dermez. “We kozen dus ook voor aangepaste signalisatie. Zo is er vooraan een origineel welkomstbord, een bord met het reglement voor de campers. Paddenbroek is dus helemaal klaar voor de lente. Ik nodig iedereen dan ook uit om het nieuwe logo en de nieuwe signalisatie zelf te komen bewonderen.” De komende weken worden deze borden nog uitgebreid met enkele extra’s zoals een plattegrond van de site e.d.

 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 feb 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 04 jul 2024
Marc Sluys | 29 jun 2024

archief