HALLE / DROGENBOS / LENNIK - Feiten

C21

HALLE / DROGENBOS / LENNIK - Feiten

Editiepajot_politie_heel_goed

Delhaize even ontruimd na problemen met koelinstallatie.
HALLE - De brandweer moest gisteren supermarkt Delhaize aan de Basiliekstraat in Halle even voor 16 uur ontruimen omdat er freongas ontsnapt was uit een leiding in de machinekamer. Een medewerker merkte het geluid van het vrijkomende gas op. De brandweer van Halle kwam ter plaatse. Na een inspectie nam de bevoegde luitenant de beslissing de supermarkt te ontruimen. 30 klanten en evenveel personeelsleden moesten de zaak verlaten. De evacuatie van klanten en personeel verliep vlekkeloos. Pas na een grondige meting door de civiele bescherming van Liedekerke werd de zaak om 17.40uur weer vrijgegeven Een firma kwam ter plaatse om het lek te herstellen. Freongas wordt gebruikt voor koelinstallaties. Enkel bij rechtstreeks contact kan het leiden tot irritaties. Bij het voorval raakte niemand gewond.

Gangsters overvallen bank
DROGENBOS - Een gemaskerde en in het zwart geklede man stapte uur rond openingstijd het Axa-filiaal aan de Grote Baan binnen. Het kantoor ligt recht tegenover het politiekantoor. De overvaller bedreigde de twee bedienden met een pistool en eiste de inhoud van de kluis. Eens de buit in handen ging de Franssprekende gangster er te voet vandoor. Hij maakte 10.000euro buit. Tweehonderd meter verder sprong hij achterop een motorfiets, bestuurd door een handlanger. Ze reden de richting van Ukkel. Er vielen geen gewonden.

Apotheek Rummens overvallen
ESSENBEEK -Apotheek Rummens aan de Nijvelsesteenweg in Essenbeek Halle werd woensdagnamiddag overvallen. Twee gangsters vielen de zaak om 14.45uur binnen. Ze bedreigden de apotheekmedewerker achter de kassa met een wapen. Op die manier konden ze voor ongeveer 1.500euro buitmaken. Nadien reden ze weg met een auto. Een getuige kon de nummerplaat noteren. Niemand in de apotheek raakte gewond.

Brandweer Halle en Lennik helpen huis huis blussen in Tubeke
Blussen over de taalgrens
HALLE/LENNIK - De brandweerlui van Halle en Lennik hebben donderagnamiddag mee een huis geblust net over de taalgrens in Tubeke. Het brandweerkorps van Halle werd om 12.50uur in versterking geroepen voor een zware woningbrand in de rue des Frères Taymans in Tubeke. Het oudere paar dat er woont, kon ontkomen maar hun woning is uitgebrand. Op de brand waren liefst vijf korpsen aanwezig. In totaal 40 à 50 brandweerlui. Halle en Lennik waren elk met zeven manschappen en drie wagens aanwezig. Er moest genoeg volk zijn om af te lossen maar het was ook moeilijkheid om aan voldoende bluswater te geraken door te  weinig druk op het water.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 aug 2009
Marc Sluys
Repro EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief