Geniet eens van een solidaire maaltijd voor Sri Lanka op 18 oktober

C21

Geniet eens van een solidaire maaltijd voor Sri Lanka op 18 oktober

20241007_224811
 
Op 18 oktober 2024 gaat de solidaire maaltijd door in zaal Edele Brabant Strijland, Strijlandstraat 53 - 1755 Gooik. Inschrijven voor 12 oktober. Ze gaan van start met een aperitief, soep een hoofdschotel en een dessert. De opbrengst van deze avond gaat naar de vzw Martin De Kegel, Lieve zijn weduwe geeft meer uitleg.
"Onze wereld wordt gekenmerkt door onrechtvaardige ongelijkheid en uitbuiting van het arme Zuiden. Dat is mij steeds een doorn in het oog geweest. Toen mijn man Martin terugkwam van een inleefreis naar Sri Lanka stond het vast dat we voor dit ontwikkelingsland “iets” wilden doen. Martin geraakte nooit uitverteld over dit mooie land en de vriendelijke mensen. Maar hij was niet blind voor de vele noden van de inwoners.
 
Hij zag kinderen die op het strand de hele dag moesten helpen bij het verwerken van de vis, in plaats van naar school te gaan. Hij wou iets doen om de kansarme vissers- en sloppenwijkkinderen te helpen. We droomden ervan hiervoor fondsen in te zamelen en samen dit mooie en boeiende land te bezoeken.
 
Toen op 30 april 2001 Martin plots overleed aan een hartinfarct, kon er van de voorgenomen reis geen sprake meer zijn. Martin was zeer gekend in talloze kringen en zijn overlijdensbericht vermelde dat bloemen niet wenselijk waren maar dat een bedrag kon gestort worden op het rekeningnummer van Wereldsolidariteit, met vermelding “Sri Lanka”. Dit bedrag zou dan doorgestuurd worden naar het Christian Workers Movement van Sri Lanka. Het Sri Lankaanse CWM besliste om met dit geld een “Martin De Kegel Foundation” op te richten", aldus Lieve Van Rysselberghe- De Kegel.
 
Dus wie zijn of haar steentje wilt bijdragen gaat zeker op 18 oktober eens lekker eten - de taarten van Lieve zijn wereldberoemd - in de zaal Edele-Brabant in Gooik.
 
Graag inschrijven en betalen voor 12 oktober 2024 bij Lieve Van Rysselberghe - De Kegel via emailadres lieve.de.kegel@gmail.com of telefonisch op 02 532 17 08 of 0473 66 53 74.
 
Als vermelding in de email of telefonisch: het aantal volwassenen normaal/veggie en het aantal kinderen normaal/veggie.
 
Betalen kan op het rekeningnummer BE77 7795 9056 5942
 
Gezien de vele activiteiten in Gooik en omstreken die avond, openen wij onze deuren om 17u30. Zo kunt u na het eetmaal nog aan een andere activiteit deelnemen.

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 okt 2024
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert/Marc Sluys | 05 okt 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 13 sep 2024

archief