"Historische" gemeenteraad in BRUSSEGEM

C21

"Historische" gemeenteraad in BRUSSEGEM

Editiepajot_merchtem_brussegem_tekening_geo
Tekening © GEO
 

De Merchtemse gemeenteraadsleden speelden maandag 28 juni op verplaatsing. De gemeenteraadszitting had deze keer plaats in de gemeenschapslokalen van deelgemeente Brussegem.

Mario Vandevelde (Open VLD), initiatiefnemer voor deze uitwijking en voorzitter van de raad, noemde het een historische gebeurtenis. Het was van met de fusies van gemeenten geleden dat er te Brussegem nog een gemeenteraad had plaatsgehad. Het is de bedoeling om in de toekomst één maal per jaar uit te wijken naar één van de deelgemeenten. Ook Hamme en Peizegem komen dus aan de beurt. In elk geval was de verplaatsing naar Brussegem een schot in de roos, en bleek de belangstelling uitermate groot.
 
De talrijk opgekomen aanwezigen trotseerden de broeierige hitte en genoten van het soms bitsige steekspel tussen meerderheid en oppositie. Vooral bij de antwoorden en uiteenzettingen met betrekking tot Brussegem werd aandachtig geluisterd. Zo kregen zij ondermeer te weten dat de Aquafinwerken in Merchtem centrum tegen het einde van het jaar zouden afgerond worden en dat dan Brussegem (Nieuwelaan) aan de beurt komt. Nadien zal het fietspad langs diezelfde laan worden verlengd tot Meise. Burgemeester Eddie De Block (Open VLD) meldde overleg te hebben gehad met zijn collega van Meise betreffende een tonnenmaat van 20 ton in te voeren op het traject Meise-Brussegem , waarbij Frank Meysman (CD&V) voorstelde om dat eveneens in te voeren tot Asse.
 
Er was veel gepalaver over de parkeerplaatsen in Merchtem waarbij "Polleken" zelfzeker besloot dat er geen witte lijnen komen om op de Markt de parkeerplaatsen af te bakenen. Opvallend was ook de aanvaring tussen Jo Van der Straeten en oppositiefractieleider Fons Heyvaert, waarbij bleek dat een schepen zonder bevoegdheden daarom niet het laatste, maar toch het "luidste" woord kan hebben.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 jun 2010
Geo De Buyser
Tekening © GEO
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief