MERCHTEM - “Stille weide” krijgt vredesmonument

C21

MERCHTEM - “Stille weide” krijgt vredesmonument

Editiepajot_merchtem_nieuwe_begraafplaats_foto_ep
Foto tekening © EP
 

Ter nagedachtenis van de Peizegemse gesneuvelden en burgerslachtoffers van WO 1 en WO2 wordt op 11 november door het Gemeentebestuur, in samenwerking met Vriendenkring Oud Soldaten Peizegem, op de oude begraafplaats in Peizegem een vredesmonument ingehuldigd.

Het moet ongeveer een jaar geleden zijn dat de Vriendenkring Oud Soldaten Peizegem zich tot het College van Burgemeester en Schepenen heeft gericht met de vraag “iets te doen” voor de Peizegemse gesneuvelden tijdens WO1 en WO2, na de omvorming van het kerkhof tot een rustige plaats waar men even kan “stilstaan in de tijd” en het haastige in onze hedendaagse samenleving even kan vergeten.
Hopelijk staan de vele mensen die de “Stille weide” bezoeken ook letterlijk en figuurlijk even stil bij deze herinneringplaats voor de Peizegemse oorlogshelden.
Het omvormen van het vroegere kerkhof tot een “Stille weide” is een keuze geweest waarbij men de medewerking heeft gekregen van alle families die betrokken waren bij het voormalige kerkhof. Vandaag blijkt het een juiste keuze.
Samen met kersvers Kinderburgemeester Niels Van den Bossche wordt het vredesmonument op 11 november officieel ingehuldigd.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 okt 2010
Gerrit Achterland
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief