MERCHTEM wordt ondernemingsvriendelijke gemeente

C21

MERCHTEM wordt ondernemingsvriendelijke gemeente

Editiepajot_merchtem_steven_elpers_foto_roelof_pantjes
Schepen van lokale economie, Steven Elpers mocht een officieel getuigschrift van “Ondernemingsvriendelijke gemeente” ontvangen uit handen van Paul Hegge, algemeen directeur van Voka Kamer van Koophandel Halle-Vilvoorde. - Foto © Roelof Pantjes
 

De gemeente Merchtem ontving het label ondernemingsvriendelijke gemeente tijdens het slotevent van het twee jaar durende “Lerend Netwerk voor Ambtenaren Lokale Economie”.

Schepen van lokale economie, Steven Elpers mocht een officieel getuigschrift van “Ondernemingsvriendelijke gemeente” ontvangen uit handen van Paul Hegge, algemeen directeur van Voka Kamer van Koophandel Halle-Vilvoorde. Ambtenaar lokale economie Renaat Schoukens volbracht immers voor de gemeente Merchtem het parcours van het lerend netwerk ambtenaren lokale economie, erop gericht om de deelnemende gemeenten uit de streek aan te zetten tot meer klantgerichte ondernemingsvriendelijkheid.                                                   
De bevoegde ambtenaren ontmoetten elkaar op regelmatige basis en wisselden hierbij heel wat knowhow en kennis uit. Elke ambtenaar had ook een eigen speerpunt waaraan in de loop van het lerend netwerk gesleuteld werd met steun en input van de hele groep. Voor de gemeente Merchtem was dit het opstarten van de dienst lokale economie. Het project omvat het uitwerken van een dienstverlening lokale economie en het opzetten én uitbouwen van de communicatie met de Merchtemse ondernemers.
Dit is echter niet het eindpunt. Ook in de komende twee jaar zal de gemeente Merchtem actief aan haar ondernemingsvriendelijkheid werken via het ‘Lerend Netwerk voor Schepenen Lokale Economie’ dat in januari 2011 van start gaat. Beide projecten van Voka Kamer van Koophandel Halle-Vilvoorde kwamen tot stand met steun van EFRO en het Agentschap Ondernemen (Vlaanderen In Actie).
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 dec 2010
Gerrit Achterland
Roelof Pantjes
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief