MERCHTEM – Bril tegen het sluikstorten

C21

MERCHTEM – Bril tegen het sluikstorten

Editiepajot_merchtem_bril_tegen_sluikstorten_tekening_geo
Tekening © GEO
 

Niemand doet beter...Ondanks de zware kritiek van de CD&V-N-VA-oppositie op het niet ophalen van het huisvuil ( ten gevolge van de onvoorziene sneeuwellende ) is burgemeester Eddie De Block (Open VLD) er zelfs op de laatste dag van het jaar glansrijk in geslaagd om zichzelf en zijn gemeente volop in de belangstelling te plaatsen. Zoals al vroeger in het jaar werd aangekondigd ging het gemeentebestuur nu over tot de aankoop van een speciale bril met camera om sluikstorters op heterdaad te betrappen en te beboeten. Voor een kleine overtreding, bv. het wegwerpen van een papiertje, sigarettenpeuk, kauwgom of een blikje, zal men 25 Euro moeten betalen. Voor grotere hoeveelheden sluikstorten kan dat oplopen tot 500 Euro en zal men ook opdraaien voor de opruimingswerken.

In de politiezone (AMOW) Asse-Merchtem-Opwijk en Wemmel, waar werd vastgesteld dat tijdens de eindejaarsperiode het aantal inbraken is verdrievoudigd, zijn de fietspatrouilles al met een dergelijke bril uitgerust.
De camerabril kost 100 Euro en men kan er zowel video-opnames als digitale foto's mee nemen en aldus de overtredingen onweerlegbaar vastleggen. Milieuambtenaar, Marc De Block, zal vanaf Nieuwjaar op pad gaan om met de camerabril sluikstorters op heterdaad te betrappen. Het is te hopen dat men er ook aan dacht om de man speciaal te laten verzekeren. Het fotograferen en beboeten van jongeren en studenten zal wellicht niet te veel moeilijkheden opleveren, maar het is niet denkbeeldig dat een betrapte "hercules" wel eens een agressieve reactie zou kunnen hebben met alle gevolgen vandien.
Niettemin wist burgemeester De Block met deze zoveelste "stunt" niet alleen de regionale, maar ook de nationale krantenbladzijden te halen. En ook Radio 2 en de VRT vonden het de moeite om dit item als hot-nieuws te behandelen. Dit feit zal heel zeker het gespreksonderwerp zijn tijdens de receptie op Nieuwjaarsdag waarop elke Merchtemnaar door het college van burgemeester en schepenen werd uitgenodigd.
Illustratie samengesteld uit verschillende cartoons die in de loop van het jaar bij editiepajot.com verschenen.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 jan 2011
Georges De Buyser
© GEO
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief