Geen praalstoet in BRUSSEGEM

C21

Geen praalstoet in BRUSSEGEM

Editiepajot_merchtem_praalstoe_brussegem_tekening_copyright_geo
Tekening © GEO
 

Een jaar voor de gemeenteraadsverkiezingen besliste de Merchtemse meerderheid om het bedrag van de feestcheques met meer dan de helft te verhogen. Van 125 Euro naar 200 Euro. Een gul gebaar in tijden van besparingen. Het spreekt vanzelf dat deze beslissing vrij is van enige bijbedoeling of electoraal belang. Wel is het tijdstip toevallig goed gekozen en de verhoging zal ongetwijfeld bijdragen tot meer vreugde tijdens de buurtfeesten.

Minder goed nieuws kwam er uit Brussegem. De Orde van Stefanus liet bij monde van woordvoerdster Katleen Michiels weten dat dit jaar de prins carnavalverkiezing niet doorgaat. Dit bij gebrek aan kandidaten. Een logische gevolgtrekking daarvan is dat er dan ook geen praalstoet kan georganiseerd worden. In verband met het ontbreken van kandidaten beweerde een schalkse caféfilosoof dat hij in het Merchtemse wel een viertal personen kende die perfect geknipt zijn om de rol van prins carnaval op zich te nemen. Waarop een meer pessimistische tooghanger zich droog liet ontvallen: "Zwijg stil, man. Breng ze daar in Merchtem niet op ideeën". Nog een derde meende te weten dat het ook te maken heeft met een gebrek aan budgetten.
Wat het kindercarnaval betreft: dit zou normaal kunnen doorgaan.
Woordvoerdster Katleen Michiels drukt de hoop uit dat de carnavalfestiviteiten volgend jaar een normaal verloop zullen kennen en dat de Orde van Stefanus het carnaval in Brussegem nieuw leven zal kunnen inblazen.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 jan 2011
GEO
GEO
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief