MERCHTEM - Op een proper fietspad terug naar school

C21

MERCHTEM - Op een proper fietspad terug naar school

Editiepajot_merchtem_verkeersbord_fietspad_steven_walravens

We proberen er niet altijd aan te denken, maar binnen enkele dagen start het nieuwe schooljaar. Heel wat kinderen, jongeren en hun begeleiders nemen dan de fiets om naar school te gaan. De netheid van de fietspaden is daarbij zeer belangrijk. Samen met de VVSG lanceert Vlaams minister van openbare werken Hilde Crevits de actie 'Op een proper fietspad terug naar school'. Dit om extra aandacht te besteden aan het onderhoud en netheid van de fietspaden. Minister Crevits heeft alvast aan het Agentschap Wegen en Verkeer de opdracht gegeven om de fietspaden van en naar scholen op de gewestwegen een extra veegbeurt te geven.

Ook de gemeente Merchtem vindt propere fietspaden erg belangrijk. Ze vegen dan ook – letterlijk en figuurlijk - voor hun eigen deur. Zeker bij de fietspaden die prioritair gebruikt worden door scholieren.
 
Indien er fietspaden zijn waar veel kinderen fietsen en er niet netjes bijliggen of er dringende herstellingen nodig zijn kan gemeld worden op infrastructuur@merchtem.be of fax 052/37.41.55 
 
“Een extra veeg - en onderhoudsbeurt van de fietspaden in onze gemeente verhoogt immers niet alleen het comfort, maar ook de veiligheid van onze jeugdige fietsers. Tot slot vragen we aan alle bestuurders om bij de start van het schooljaar extra attent te zijn voor de fietsers én hun begeleiders op de weg.” aldus het gemeentebestuur.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 aug 2008
Steven Walravens
Steven Walravens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief