MERCHTEM - Palestina avond

C21

MERCHTEM - Palestina avond

Editiepajot-merchtem-logo-gemeente

In de tweede helft van februari 2015 is een parlementaire delegatie van het federaal Belgisch parlement er in geslaagd de Palestijnse gebieden te kunnen en mogen bezoeken. Ze hadden daar zaken gezien en gehoord die hen fel aangegrepen hebben. Zij zagen de enorme verwoestingen die de oorlog van juli-augustus 2014 had aangebracht in het Gaza-gebied. Zij vernamen daar dat 2000 Palestijnen in die periode de dood vonden in Gaza, waarvan 70% burgers. Dit in tegenstelling met 71 doden aan de kant van Israël, waaronder 6 burgers. Ze zagen hoe er 500.000 kolonisten in de bezette gebieden in 200 kolonies hun intrek namen en dat er muur werd opgetrokken in de bezette gebieden. Zij zagen daar dat 45% van de mensen werkloos zijn, en 60% van de jongeren. Ze ondervonden dat 70% van hen afhankelijk is van hulp van buiten af.

Het Belgisch parlement heeft een resolutie gestemd om Palestina te erkennen maar op voorwaarde dat Israël akkoord gaat.

 

Om die problematiek grondiger te bekijken richt Oxfam Wereldwinkel Merchtem een avond in op donderdag 19 maart 2015 om 20 uur in de raadzaal van het gemeentehuis. 

 

De Wereldwinkel is er rechtstreeks bij betrokken omdat er bepaalde producten van de Wereldwinkel uit die gebieden komen. 

 

Twee mensen die zeer sterk met Palestina betrokkenzijn komen hun getuigenis die avond brengen:

  • Marcel De Prins : beroepsmatig gewerkt in de christelijke arbeidersbeweging (KWB en Wereldsolidariteit) en nu via Pax Christi Vlaanderen fel geëngageerd rond Palestina. Bezocht de laatste jaren al 3 maal Palestina
  • Cecile Harnie: ook werkzaam geweest in de christelijke arbeidersbeweging, heeft een tijd in Palestina gewoond en is daar nu hier nog alle dagen mee bezig, via haarcontacten met ginder. Via facebook verspreidt zij alle dagen berichten van de erbarmelijke situatie in Palestina en de strijd tegen de bezetter.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 mrt 2015
Sam Herremans
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief