MERCHTEM - Tarieven nieuw recyclagepark 'drastisch aangepast'

C21

MERCHTEM - Tarieven nieuw recyclagepark 'drastisch aangepast'

Editiepajot_ingezonden_opening_recyclagepark_merchtem_19032015
 

Op 21 maart ek opent het nieuwe recyclagepark. Het bestuur heeft nogmaals samen gezeten met de gemeente Opwijk en Haviland. De prijzen zouden in beide gemeente dezelfde zijn. De bedoeling is op  termijn elke inwoner van Opwijk of Merchtem de mogelijkheid te bieden in beide recyclageparken terecht te kunnen, mits voorleggen van de identiteitskaart. Dit zal door beide besturen eveneens worden uitgebreid.

In het kader 'de vervuiler betaalt' zal per gewicht worden betaald (0.16euro per kg). Het forfait van “ met een minimum van 5 euro per aanvoerbeurt” gaat in Merchtem niet door. De ervaring van de dienst Milieu in Opwijk leert dat er heel wat minder bezoekers zijn door het invoeren van het forfait. Het college heeft dan ook dit forfait van 5 euro geschrapt. Letterlijk ‘geschrapt’. In de infobrochure die vandaag in de brievenbus valt is met een donkere stift het zinnetje geschrapt!

 

Je zal dus op de weegbrug moeten gaan staan, voor en na het bezoek en 0.16 euro per geleverde kilogram vuil betalen.


De bezoeker dient de retributie te betalen voor volgende fracties:


- vlak glas - grof vuil - asbest ( met uitzondering van de eerste 100 kg per gezin indien apart aangevoerd) - stronken, tuinafval, snoeihout, gras - plastics voor perscontainer - folies - hout - cellenbeton - bouw en sloop - steenpuin


Volgende afvalstoffen worden vrijgesteld van elke retributie: AEEA, KGA, PMD (aangeboden in een gemeentelijke PMD zak), hol glas, papier en karton, batterijtjes, printerafval, textiel, kringloopgoederen, huishoudelijke en niet-huishoudelijke verlichtingsapparatuur en lampen, motorolie, frituurolie –en vet, luierzakken, autobanden van particulieren, asbestafval (eerste 100 kg per gezin indien apart aangeleverd), schroot en metaal, onbehandelde kurken, propere plastic schroefdopjes, zuiver piepschuim.

 

Dit retributiereglement treedt in werking vanaf de opening van het nieuw recyclagepark op 21 maart 2015.

U bent alvast uitgenodigd op deze openingsdag!

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 mrt 2015
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief