MERCHTEM - Nacht van de duisternis

MERCHTEM - Nacht van de duisternis

Editiepajot-merchtem-logo-gemeente

Tijdens het weekend van 10 en 11 oktober blijft het ’s avonds in Merchtem gedeeltelijk donker. Merchtem organiseert op initiatief van Bond Beter Leefmilieu, vzw Preventie Lichthinder en de Vereniging voor Sterrenkunde de 20e Nacht van de Duisternis. De initiatiefnemers willen op die manier duidelijk maken dat Vlaanderen niet rationeel omspringt met verlichting. Onze openbare ruimte wordt te veel en te fel verlicht.

 

Te veel verlichting is niet zonder gevolgen. Het zorgt voor energieverspilling. Gemeenten kunnen geld besparen door minder te verlichten en dragen op die manier ook bij aan de strijd tegen de klimaatverandering. De argumenten van 'meer diefstal' en 'onveiligheid' vinden we echter primordiaal. Licht houdt de dieven tegen en bevordert het veiligheidsgevoel!

 

Het bestuur opteert dus enkel om de openbare gebouwen even minder in de schijnwerper te zetten en de KLEMTOONBELICHTING uit te schakelen. NIEMAND hoeft zich hieraan te storen, én het gebeurt gratis door Eandis (alle verlichting uitschakelen kost ruim 16.000 euro).

 

Realisme is nog steeds een goede basis om beslissingen te nemen...

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 okt 2015
Sam Herremans
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief