MERCHTEM - Eén minuut aan e-Health geven en je toestemming redt je leve

MERCHTEM - Eén minuut aan e-Health geven en je toestemming redt je leve

Img_0658
Img_0662
 

Al meer dan drie miljoen Belgen gaven hun toestemming om hun gezondheidsgegevens te delen. Naar aanleiding van de dag van de patiëntenrechten die op 18 april plaats vindt, zetten we vanuit CM Sint-Michielsbond en Ziekenzorg jaarlijks één van de patiëntenrechten in de kijker. Vanochtend gaven we op de markt van Merchtem de aftrap van de campagne die dit jaar in het teken van geïnformeerde toestemming staat.

 

Zorgverleners die dezelfde patiënt behandelen kunnen informatie elektronisch met elkaar delen op voorwaarde dat de patiënt zijn geïnformeerde toestemming gaf. Het zorgt er voor dat zorgverleners  patiënten beter en sneller kunnen behandelen omdat ze de medische voorgeschiedenis kennen. Bij een noodgeval kan dit van levensbelang zijn.

 

Met verschillende acties zullen CM en Ziekenzorg de bevolking informeren over het belang van de geïnformeerde toestemming en hen stimuleren om ook zelf hun geïnformeerde toestemming te geven. Vanochtend gaven we de aftrap van de campagne en informeerden we de bezoekers van de markt in Merchtem over het belang van geïnformeerde toestemming en boden hen de mogelijkheid om hun toestemming onmiddellijk te registreren.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 apr 2016
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 30 sep 2020
Sam Herremans | 28 sep 2020
Sam Herremans | 19 sep 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 06 sep 2020

archief