REGIO - Provincie Vlaams-Brabant reikt veiligheidslabels aan transportbedrijven uit.

C21

REGIO - Provincie Vlaams-Brabant reikt veiligheidslabels aan transportbedrijven uit.

Prov_vl_brabant

Om het aantal zware ongevallen op de weg te verlagen heeft de provincie Vlaams-Brabant het 'Wijs op Weg'-label in het leven geroepen. 42 transportbedrijven, die concrete acties voor meer veiligheid opgezet hebben, ontvangen dit label.

Bij de uitreiking van het verkeersveiligheidslabel ontvangen de bedrijven niet alleen een certificaat dat getuigt van hun inzet, maar ook stickers met het logo van het kwaliteitslabel die ze op de vrachtwagens kunnen plakken en een geschenk voor hun chauffeurs.

"Wijs op Weg benadrukt en beloont de inspanningen voor de verbetering van de veiligheidscultuur in de transportondernemingen. Door het veiligheidscharter te onderschrijven, engageert een onderneming zich immers om zich daadwerkelijk in te zetten voor meer veiligheid, leefbaarheid en hoffelijkheid in het verkeer, om veilige voertuigen de baan op te sturen en de chauffeurs alle middelen te verschaffen om veilig te rijden. De chauffeurs zelf verbinden zich tot een verkeersveilig rijgedrag en fair-play tegenover de andere weggebruikers. Het uiteindelijke doel van het initiatief Wijs op Weg is het aantal ongevallen waarbij vrachtwagens en bestelwagens betrokken zijn, terug te dringen", zegt Julien Dekeyser, gedeputeerde voor mobiliteit en wegen.

Nieuw aan deze vierde editie van 'Wijs op Weg' is het gratis opleidingsaanbod. Transportbedrijven uit Vlaams-Brabant kregen de mogelijkheid om zich gratis in te schrijven voor drie opleidingssessies, die elk twee maal werden georganiseerd, één maal in het Provinciehuis te Leuven en één maal in het PIVO te Asse. In totaal gingen 36 chauffeurs uit 13 transportbedrijven in op het aanbod en volgden één of meerdere opleidingssessies. Elk van deze bedrijven bewees zo haar inspanningen en motivatie en kwam zo automatisch in aanmerking voor het verkeersveiligheidslabel.

Transportbedrijven uit het Pajottenland die dit label gekregen hebben zijn:
-BVBA WALRAVENS, Geraardsbergsestraat 86 Dilbeek
-DE BROUWER JOHAN BVBA Ternatsestraat 201 Essene
-LIMBOURG JOHNNY NV De Bist 5 Lot
-NV Theo Van de Velde – Wijns Gustaaf Van den Steenstraat 92   Lennik
-New Distribution Line Klapstraat 28 Affligem
-GROFA TRANS bvba   Langestraat 7 Vollezele
-IVEMAR Nijvelsesteenweg 729 Halle
-NV JAN STALLAERT Brusselsesteenweg 220 Merchtem

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 jan 2009
Felix Merckx
RE
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief