MERCHTEM - Milieuvriendelijk alternatief voor plastic bekers

C21

MERCHTEM - Milieuvriendelijk alternatief voor plastic bekers

Image1-3
 

Sinds 1 januari 2020 werd het gebruik van plastic wegwerpbekers op evenementen aan banden gelegd. Organisatoren moesten dus op zoek naar een alternatief. Grote evenementen kunnen herbruikbare bekers van een brouwer e.d. gebruiken, maar organisatoren van kleine evenementen, zoals wijkfeesten en recepties, hebben het moeilijker om bekers te vinden.

 

Daarom heeft Intercommunale Intradura voor haar 19 gemeenten, waaronder Merchtem, een uitleendienst opgezet met een voorraad van 8000 standaard bekers en 2000 wijn/cavabekers. Deze kunnen gratis uitgeleend worden. Er dient enkel een waarborg betaald te worden en eventuele kosten bij verlies, schade, laattijdig terugbrengen of onvoldoende gereinigde bekers.

 

De bekers kunnen uitgeleend worden door de sport-, cultuur-, jeugd- en buurtverenigingen, onderwijsinstellingen, gemeentelijke diensten en de adviesraden van de gemeenten aangesloten bij Intradura.

 

Bekers kan je ontlenen via het invullen van een aanvraagformulier en het storten van een bijhorende waarborg. De bekers worden gereinigd, gedroogd en netjes opgeborgen in transportbakken, uitgeleend bij Intradura. In de staat waarin ze werden afgehaald, worden ze door de organisator(en) ook terugbezorgd aan Intradura. 

  • Als organisator kan je kiezen om zelf in te staan voor reinigen, drogen en opbergen in de transportbakken.
  • Of om de reiniging door Intradura te laten uitvoeren.

Bij elke uitleenbeurt wordt een waarborg aangerekend. Deze bedraagt €75 per uitgeleende bak met een maximum van €500, die op voorhand wordt betaald.

 

Indien (een deel van) het ontleende materiaal ontbreekt of beschadigd is, zullen de niet gerecupereerde bekers of de schade gefactureerd worden aan €1 per beker en €50 per transportbak. Dit bedrag zal van de waarborg afgehouden worden.

 

De bekers kunnen ook geleverd of teruggehaald worden door Intradura. Dit kost €75 per rit. Dit moet duidelijk aangegeven worden bij de aanvraag.

 

Meer informatie vindt u op: https://www.intradura.be/nl/uitlenen-herbruikbare-bekers 

 

Opgelet: Gezien de geldende COVID19-maatregelen is het uitlenen van herbruikbare bekers enkel mogelijk als de gemeente bevestigd dat uw evenement op hun grondgebied kan doorgaan.

De aanvraag zelf dient u via afvalpreventie@intradura.be te laten verlopen.

 

Extra informatie rond het gebruik van herbruikbare bekers in corona-tijden:

https://ovam.be/impact-corona-kan-ik-nog-herbruikbare-bekers-gebruiken

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 apr 2021
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 03 jun 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief