OPWIJK steunt Haïti

C21

OPWIJK steunt Haïti

Editiepajot_haiti_lavi_12_12

Op dinsdag 12 januari sloeg het noodlot toe in Haïti. Een van de armste landen ter wereld werd hard getroffen door een aardbeving die al aan minstens 75.000 mensen het leven kostte. Zoveel leed laat ook de inwoners van Opwijk niet onberoerd. Velen steken intussen de handen uit de mouwen waarvoor dank. Hierna vindt u een eerste inventaris van geplande acties.

In samenwerking met de Opwijkse middenstandsraad en het Derdewereldhuis worden er collectebussen geplaatst bij diverse handelaars en in alle gemeentelijke infrastructuur. De ingezamelde fondsen worden – als Valentijnsgeschenk - evenredig verdeeld over de hiernavolgende rekeningnummers:
Haïti Lavi (Caritas International, Dokters van de Wereld, Handicap International, Oxam-Solidariteit, Unicef België, 11.11.11)
000-0000012-12
Artsen Zonder Grenzen
000-0000060-60
Rode Kruis Vlaanderen
000-0006566-67 (met vermelding aardbeving Haïti)
Het gemeentebestuur roept haar inwoners op om een bijdrage te leveren en een bedrag te storten.
Op diverse plaatsen en via diverse beschikbare infokanalen, waaronder de gemeentelijke berichtgeving in het Opwijks leven en de eigen website, wordt de komende weken informatie verstrekt aangaande de mogelijkheden een financiële bijdrage te leveren.
 
Vrijdagmorgen 22 januari wordt er ter hoogte van het gemeentehuis tijdens de wekelijkse markt soep verkocht door onze burgemeester en leden van het schepencollege. De verkoop start vanaf 09u30, de soep wordt dagvers klaargemaakt en geschonken door het OCMW.
Aan de gemeenteraadsleden en de collega’s van het OCMW wordt individueel gevraagd de eerstvolgende zitpenning (OCMW-raad van 26 januari en gemeenteraadszitting van 28 januari) af te staan ten voordele van de actie.
 
Varia:
- Basisschool De Duizendpootrakkers heeft reeds 10 jaar een adoptieschool te Haïti ‘Le Bon Samaritain’ te Pétionville, gelegen aan de rand van de armenwijk van de hoofdstad. De leerlingenraad is bezig om een grootse schoolactie op poten te zetten.
- Individuele initiatieven kunnen kenbaar gemaakt worden via het speciale gemeentelijke mailadres haiti@opwijk.be . Alle activiteiten in Opwijk worden gebundeld en kenbaar gemaakt via de gemeentelijke website www.opwijk.be.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 jan 2010
Steven Walravens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief