Brochure (H)eerlijk lokaal brengt je langs korte keten producenten in Aalst, AFFLIGEM, ASSE en OPWIJK

C21

Brochure (H)eerlijk lokaal brengt je langs korte keten producenten in Aalst, AFFLIGEM, ASSE en OPWIJK

Brochure__h_eerlijk_lokaal_2020_front_cover__002_
 

Voortaan kunnen inwoners van Aalst, Affligem, Asse en Opwijk met de brochure (H)eerlijk Lokaal een mooi overzicht bij de hand nemen van verkopers van lokaal geteelde en streekproducten. De brochure en website www.heerlijklokaal.be verzamelen hoeveproducenten, imkers, lokale brouwerijen (die brouwen met Belgische hop) en initiatieven die via voedselpakketten korte keten producten aan de man brengen. Je krijgt een duidelijk overzicht van welke producten je waar kan vinden en wordt bovendien uitgenodigd om op ontdekking te gaan met drie wandel- en fietslussen langs de producenten.

 

(H)eerlijk Lokaal kwam voor het eerst uit in 2016. Met de heruitgave wordt de informatie geactualiseerd en breidt het aantal producenten uit tot meer dan 60 deelnemende verkooppunten. Ook de wandel- en fietslussen zijn nieuw dit jaar. (H)eerlijk Lokaal zal worden verdeeld onder de leden van Ferm en de abonnees van voedselpakketten uit de regio en zal verkrijgbaar zijn in enkele hoevewinkels, de toeristische diensten en bibliotheken. Bovendien zal stad Aalst het boekje deze zomer verdelen in de herbruikbare shoppingtassen die worden uitgedeeld op de zaterdagmarkt. (H)eerlijk Lokaal wordt ook in de kijker gezet tijdens de jaarlijkse Erembald-Kravaalhappening die dit jaar in oktober zal doorgaan in en rond het Kravaalbos.

 

Zomer van de Korte Keten

De verschijning van de brochure was gepland tijdens de Week van de Korte Keten, die dit jaar helaas niet kan plaatsvinden begin juni. Vanwege de COVID-19 maatregelen zullen in plaats daarvan de hele zomer lang acties doorgaan tijdens de Zomer van de Korte Keten van 6 juni tot 30 september.

 

#kooplokaal

Nu heel wat mensen hun eigen streek (her)ontdekken en lokaal hun inkopen doen, zijn hoeve-verkopers populairder dan ooit. Dat is fantastisch nieuws, want inkopen doen bij de boeren uit je streek heeft tal van voordelen: je weet waar het voedsel vandaan komt, je krijgt kwaliteitsvolle producten aan een eerlijke prijs en verser kunnen ze niet zijn. Bovendien worden zo een pak transportkilometers en verpakkingsmaterialen vermeden. Laat je leiden door (H)eerlijk Lokaal en ontdek de verkooppunten vlakbij huis!

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 jun 2020
Jacky Delcour
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief