REGIO - Techniekschuur LENNIK en Avansa Halle-Vilvoorde organiseren netwerkevent voor andere Repair Cafés in Vlaams Brabant

C21

REGIO - Techniekschuur LENNIK en Avansa Halle-Vilvoorde organiseren netwerkevent voor andere Repair Cafés in Vlaams Brabant

A_lennik__laatste_vb
Ingezonden foto
 

Techniekschuur Lennik heeft afgelopen weekend in samenwerking met Avansa Halle-Vilvoorde een trefmoment voor Repair Cafés in Vlaams-Brabant georganiseerd. Vrijwilligers van Repair Cafés in Balen, Dilbeek, Grimbergen, Hoeilaart, Maakbaar Leuven, MAAKbar, Opwijk, Steenokkerzeel en Zaventem kwamen er elkaar ontmoeten en bijleren. 

Techniekschuur Lennik is namelijk elke week open op dinsdag avond van 19-24u gratis open voor iedereen met kapotte toestellen of een projectje, daar waar andere Repair Cafés zich zelden meer dan 1 keer per maand kunnen engageren.  Een 20-tal deelnemers - zelf enthousiaste fixers en vrijwilligers- kwamen luisteren hoe in Lennik voldoende vrijwilligers gemotiveerd blijven en hoe de jeugdwerking ook bijdraagt tot het aantrekken van volwassen vrijwilligers.     

Na een rondleiding door Ronald Van Ham en Heidi Cuypers - de bezielers van de Techniekschuur - werden nog verschillende workshop gegeven, waar verschillende herstellers elkaar nog wat extra kleine tips en tricks konden aanleren. De workshops ‘Repair Café for Kids’ en ‘vrijwilligers werven en houden’ gaven ook nog wat extra stof tot uitwisselen van kennis.  Techniekschuur Lennik heeft ook  “Techniekschuur on the Move” voorgesteld, dat er mede door steun van Pajottenland+ is gekomen. Pajottenland+ is blij met het ondersteunen van projecten zoals 'Techniek on the move'," vertelt coördinator van Pajottenland+, Robrecht Geeroms: "Het is een gedragen verhaal voor heel het Pajottenland met focus op techniek en educatie voor de kinderen. Dankzij zulke projecten wordt techniek behapbaar en stimuleert het de kinderen om een juiste studiekeuze te maken.” 

 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 dec 2022
Marc Colpaert/Marc Sluys
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief