Welzijnskoepel WEST-BRABANT viert zijn tienjarig bestaan

C21

Welzijnskoepel WEST-BRABANT viert zijn tienjarig bestaan

Editiepajot_welzijnskoepel_foto_01_willy_appelmans
Repro AW

Op 17 oktober 2009 viert de Welzijnskoepel West-Brabant zijn 10-jaar bestaan. Deze publiekrechtelijke vereniging is een samenwerkingsverband tussen 15 OCMW’s:  Affligem, Bever, Dilbeek, Galmaarden, Gooik, Herne, Lennik, Liedekerke, Londerzeel, Meise, Merchtem, Opwijk, Pepingen, Roosdaal en Ternat.

De vereniging werd in 1999 opgericht met als doel, in collegiaal overleg en met eerbiediging van de lokale autonomie, over de grenzen van de gemeenten heen diensten aan te bieden die het welzijn van de burger moeten versterken en die lokaal niet of moeilijk georganiseerd kunnen worden.
De Welzijnskoepel biedt volgende diensten aan: juridische dienst, regionale dienst gezinszorg, ICT-veiligheidsconsulent, overleg OCMW-voorzitters Halle-Vilvoorde, strijkwinkel Gooik in het kader van Pajottenland+. Verder is de Welzijnskoepel actief binnen verschillende organisaties met een sociale doelstelling zoals CAW Delta vzw, Netwerk Thuiszorg vzw, Regionaal Verhuurkantoor Woonkoepel vzw en de adviserende stuurgroep van de provincie Vlaams-Brabant. Tenslotte ondersteunt de vereniging de deelnemende OCMW’s ook bij het indienen van subsidieaanvragen en gaat zelf actief op zoek naar fondsen voor projecten die willen inspelen op nieuwe welzijnsnoden.
Tijdens de viering van het tienjarig bestaan op 17 oktober, tevens de dag van de armoede, zal om 17 u 30 een luchtballon opstijgen aan het kasteel te Gaasbeek. In de luchtballon wordt een lopende petitie voor meer aandacht en middelen voor schuldhulpverlening overhandigd aan de provinciegouverneur.
Al wie deze petitie van de “dag van de armoede” meer kracht wil geven kan ze ondertekenen via hun site:  www.welzijnskoepelwb.be
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 sep 2009
Willy Appelmans
Willy Appelmans
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief