REGIO – Tienduizend stappen in Paradijsplekjes

C21

REGIO – Tienduizend stappen in Paradijsplekjes

Paradijsplekjes_p200

Tienduizend stappen in Paradijsplekjes. Zomerse wandeltips voor Dilbeek, Beersel, Halle, Affligem, Pepingen, Lennik en Gooik.

Wie in beweging blijft, blijft gezond. Deze eenvoudige wijsheid geldt zowel voor jou als voor het landschap en de natuur van het Pajottenland en de Zennevallei. Met zomerse wandelingen heb je dus je eigen gezondheid én die van het landschap in de hand. Het Regionaal Landschap zorgt samen met Logo Zenneland vzw voor verrassende wandeltips langs natuurgebieden, rustplaatsen en uitzichten in het Pajottenland en de Zennevallei.
Er werden zeven Paradijsplekjes gekozen in Dilbeek (Broekbeekvallei), Beersel (Meigemheide), Halle (Malakoff-toren), Affligem (Domentse Broeken), Pepingen (Geboorteboomgaard), Lennik (Moeille van Eizeringen) en Gooik (Paddenbroek-Kesterheide). Voor elk plekje vind je wandelingen tussen 4000 tot 10 000 stappen in de nieuwe Landschapskrant van het Regionaal Landschap en via www.paradijsplekjes.be .
Ontdek de plekken waar zwaluwen broeden, geelgorzen zingen en de natuur uitbundig bruist. Trage wegen zijn groene wegen dus je wandelt nooit alleen. Dieren en planten gebruiken wandelwegen en bermen om zich te voeden, verschuilen, verplaatsen en voort te planten. Onderweg kom je zeker een aantal ‘Koesterburen’ tegen: soorten die extra aandacht verdienen.
Zet elke dag 10 000 stappen want dat is de ‘aanbevolen dagelijkse hoeveelheid lichaamsbeweging’. Terwijl je ontspannen geniet van de mooie natuur in de Paradijsplekjes, houd je dus tegelijk je gezondheid op peil. Niet alleen kan je door te bewegen ernstige ziekten mee helpen voorkomen, je houdt ook je gewicht en bloeddruk op peil. Redenen genoeg voor extra gezondheidsstappen want elke stap telt!
10 000 stappen is een project van de Vlaamse overheid in samenwerking met Logo.
Het Regionaal Landschap wil iedereen, ook jou, warm maken voor natuur en landschap. Regionaal Landschap Zenne, Zuun & Zoniën vzw zijn 15 gemeenten en 20 verenigingen voor natuur, landbouw, jacht en toerisme uit het Pajottenland en de zuidelijke Zennevallei. Samen met jou werken we aan natuur en landschap en laten we iedereen genieten van de streek. 
Onze projecten steunen planten en dieren van bij ons, poelen, hagen, boomgaarden, trage wegen, knotbomen en het landschap in Affligem, Beersel, Bever, Dilbeek, Drogenbos, Galmaarden, Gooik, Halle, Herne, Lennik, Liedekerke, Pepingen, Roosdaal, Sint-Genesius-Rode, Sint-Pieters-Leeuw en Ternat - www.rlzzz.be .
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 jul 2011
Gerrit Achterland
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 29 apr 2024
Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024

archief