Plant een klimplant ook in HALLE-BEERSEL-AFFLIGEM

C21

Plant een klimplant ook in HALLE-BEERSEL-AFFLIGEM

Klimjeplant-tienen_a
‘Plant een klimplant, ’een nieuwe campagne. Foto Ingezonden
 

Op 24 maart trapte de provincie Vlaams-Brabant haar campagne ‘Plant een klimplant’ af in Tienen. De provincie Vlaams-Brabant moedigt met de campagne ‘Plant een klimplant’ mensen aan om hun huizen en straten in het groen te steken.

‘We willen de Vlaams-Brabanders aanzetten tot het planten van klimplanten’, zegt Tie Roefs, gedeputeerde voor milieu en duurzaamheid. ‘Klimplanten kunnen op verschillende plaatsen geplant worden. Geveltuinen op de stoep zijn hiervan een mooi voorbeeld. Klimplanten zijn mooi, ze brengen verkoeling en ze doen straten leven. Als elke inwoner een klimplant plant, wordt een gemeente daar dus mooier, biodiverser en klimaatbestendiger van. En dat past in onze doelstelling om onze provincie tegen 2040 klimaatneutraal te maken’.

Affligem, Beersel, Bekkevoort, Halle, Herent, Kortenberg, Leuven, Machelen, Tienen, Vilvoorde en Zaventem gingen in op het aanbod  om een klimplant te planten tegen één van hun openbare gebouwen en een demosessie te organiseren voor hun inwoners.

Leve de tuin

De klimplantencampagne kadert in het provinciaal project ‘Leve de tuin. Volop genieten van jouw stukje groen’. Met de gemeenten als partner zorgt de provincie, onder meer dankzij deze demosessies, voor meer en betere natuur én een gezonder klimaat in Vlaams-Brabant. De provincie is de streekmotor achter een groener en klimaatneutraal Vlaams-Brabant.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 mrt 2018
Marc Sluys
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 05 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Marc Sluys - Hugo Deville | 03 apr 2024
Hugo Deville | 30 mrt 2024
Hugo Deville | 27 mrt 2024

archief