REGIO - Gezocht: plattelandsprojecten om eenzaamheid tegen te gaan

C21

REGIO - Gezocht: plattelandsprojecten om eenzaamheid tegen te gaan

A_prov_brabant
Ingezonden foto
 
De provincie Vlaams-Brabant is, samen met Vlaanderen en Europa, op zoek naar plattelandsprojecten die de eenzaamheid tegen gaan. Projecten die bijvoorbeeld een verloren ruimte een nieuw leven geven door er moestuintjes aan te leggen of banken te plaatsen voor een buurtgesprek, kunnen financiële steun krijgen. 
 
 
 
“We steunen de ontwikkeling van projecten op het platteland”, zegt Gunther Coppens, gedeputeerde voor platteland. “Op die manier zorgen we ervoor dat huidige en toekomstige generaties ruimtes hebben om te onthaasten en elkaar te ontmoeten. In deze tijden is het meer dan ooit belangrijk dat er dergelijke plekjes zijn. Het zorgt mee voor een gezonde geest in een gezond lichaam. Een waarheid die al stamt uit de tijd van de Romeinen.”
 
Tijdens de vorige plattelandsoproep kon de uitbouw van de FeliXeco-site in Drogenbos op een subsidie rekenen van 9.750 euro. Op de site zijn volks- en samentuintjes voorzien en worden erfgoedactiviteiten georganiseerd. Daarnaast kon ook de ontwikkeling van groene domeinen bij zorginstellingen op steun rekenen. Hier werd 123.240 euro uitgetrokken.
 

Projecten die zich richten op korte keten, eenzaamheid op het platteland en biodiversiteit kunnen rekenen op extra aandacht. Zowel verenigingen, gemeenten, diensten, instellingen en hun samenwerkingsverbanden kunnen een subsidieaanvraag indienen. Maximaal 65% van de projectkost komt in aanmerking voor de subsidie. Studies zonder concrete realisaties komen niet in aanmerking. Aanvragen moeten vóór 20 juni worden ingediend. Meer info: www.vlaamsbrabant.be/plattelandsoproep 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 feb 2022
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Deville | 27 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Deville | 23 mrt 2024
Hugo Deville | 19 mrt 2024
Hugo Devillé | 18 mrt 2024
Hugo Devillé | 18 mrt 2024

archief