Werken sas RUISBROEK: positief effect op scheepvaart en wegverkeer

C21

Werken sas RUISBROEK: positief effect op scheepvaart en wegverkeer

Omleiding-sasbrug
 

Tussen 11 en 27 september zal er gewerkt worden aan het sas van Ruisbroek. De voornaamste reden voor deze aanstaande werkzaamheden is het voorkomen van extra vrachtverkeer op de weg tijdens langere periodes van droogte.

Het kanaalniveau daalt aanzienlijk als gevolg van het verschepen van schepen door de sluis. In langdurige droogteperiodes kan dit leiden tot een belemmering van de scheepvaart, aangezien de schepen niet meer in staat zijn om te varen in ondiep water. Dit resulteert er dan weer in dat goederenvervoer over de weg moet plaatsvinden in plaats van over het water.

Om dit probleem aan te pakken, zullen de geplande werken het mogelijk maken om water van het laagstgelegen gebied over te pompen naar het hoger gelegen gebied. Hierdoor kan de scheepvaart ook tijdens drogere periodes probleemloos doorgang vinden.

Dankzij deze ingreep kan een betrouwbare scheepvaart gewaarborgd worden en tegelijkertijd de druk op het wegverkeer verminderen. Deze inspanningen zullen niet alleen de efficiëntie verbeteren, maar ook bijdragen aan duurzaam goederenvervoer in de brede regio.

Voor de komende 2.5 weken moeten we ons voorbereiden op een wat moeilijkere periode. Tijdens de werken zal er immers geen doorgang mogelijk zijn voor gemotoriseerd verkeer. Voor voetgangers en fietsers blijft de sasbrug wel toegankelijk. 

Afhankelijk van hun bestemming hebben gemotoriseerde voertuigen de mogelijkheid om de noordelijke omleiding te volgen en het kanaal over te steken langs de nieuwe Driefonteinenbrug of om de zuidelijke route te nemen langs de sasbrug van Lot.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 sep 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Hugo Devillé | 05 apr 2024

archief