HALLE - Voor u getest de Suzuki Celerio

C21

HALLE - Voor u getest de Suzuki Celerio

Editiepajot_halle_suzuki_0_foto_marc_colpaert__kopie_
Hij oogt mooi, de Suzuki Celerio. - Foto © Marc Colpaert
 
Editiepajot_halle_suzuki_1_foto_marc_colpaert__kopie_
Foto © Marc Colpaert
 
Editiepajot_halle_suzuki_2_foto_marc_colpaert__kopie_
Foto © Marc Colpaert
 
Editiepajot_halle_suzuki_4_foto_marc_colpaert__kopie_
Een zee van ruimte binnenin. - Foto © Marc Colpaert
 

Op vraag van de garage Sterckx uit Halle testen wij opnieuw enkele wagens en schrijven hieronder graag onze bevindingen. Deze keer kregen wij een Suzuki Celerio mee, het avontuur was begonnen. Aan de Brusselsesteenweg in Halle leiden Philip Vandewalle en Ilse Demol sinds enige tijd hun nieuwe vestiging Sterckx Motors. Dit met dezelfde gedrevenheid als de twee Volvo-vestigingen in St.-Genesius-Rode en wat verderop in Halle. Bij Sterckx Motors kies je in vertrouwen voor een gekende naam met daar bovenop een uitstekende all-in-one service.

Bij het instappen van de Suzuki Celerio wordt het al snel duidelijk, wat een zee van ruimte. Normaal is het zo dat in een kleine wagen het soms nogal krap wordt zeker voor iemand die redelijk groot is. Meestal heb je er ook niet zoveel plaats in. Niets van dit alles bij de Celerio zit men echt als in een grote wagen. Wat ik enigszins mis in deze wagen is de middenconsole en de bedieningsknoppen op het stuur. Als men dit gewoon is dan is het wel even wennen. Toen wij met de test zijn gestart hebben we bewust niet gekeken wat voor soort van motor deze wagen had. Na twee dagen doen we dit dan wel en zijn verbaasd van het resultaat, wij dachten met een 1.2 te rijden en nu blijkt het een 1.0 te zijn. Deze wagen is dus niet alleen ruim, nee zeer ruim maar is tevens een pittig wagentje. Voor mij de ideale wagen voor korte afstanden op de buiten of nog beter in de stad. Pluspunt hierbij is ook dat de draaicirkel, minder dan 5 meter of 4,7 m bedraagt. Men kan de wagen dan ook draaien op een zakdoek, bij wijze van spreken natuurlijk, is in ieder geval gemakkelijk en u weet elke meter die u niet moet rijden is een besparing. Nog wat extra informatie: plaats voor, vijf volwassenen mensen en dit met comfortabele beenruimte achteraan, vijf jaar garantie en assistentie en 12 jaar anti-corrosiewaarborg, een 99 g/km lage CO2 uitstoot en een 254 liter grote ruime koffer. Wat de afwerking betreft van het interieur is alles overzichtelijk weergegeven, de belangrijkste zaken zitten binnen handbereik. Al hadden wij op deze versie toch wel graag een GPS gezien, wat vandaag niet meer weg te denken is in een wagen. De constructeur heeft anderzijds wel gedacht aan handvrij bellen wat dan toch meegenomen is. De basisprijs voor deze wagen begint vanaf 9.999 euro. Heeft u ondertussen zin gekregen om eens een proefritje te maken met deze nieuwe Suzuki, dan raad ik u aan om even met garage Garage Sterckx te contacteren op de Brusselsesteenweg 151 in Halle, tel 02/361.14.18 of via:

info@sterckx.be of http://www.sterckx.be/

De volgende test die binnenkort op www.editiepajot.com zal verschijnen is van de nieuwe Hyundai I 20, zeer benieuwd wat dit gaat geven, want heb enige ervaring met de oude versie.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 apr 2015
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 28 jun 2024

archief