Groene Gordel maakt zich op voor derde editie Gordelfestival

C21

Groene Gordel maakt zich op voor derde editie Gordelfestival

Godel_voorstelling_
Het Gordelfestival werd voorgesteld. Foto's Marc Sluys
 
Gordel_voorstelling_zaal_
Vlaamse ministers Ben Weyts en Philippe Muyters kwamen met de fiets. Foto © Marc Sluys
 

Het Gordelfestival plaatst deze zomer voor de derde keer de Groene Gordel en de Vlaamse Rand rond Brussel in de kijker, en belicht zo het veelzijdige, gastvrije en Vlaamse karakter van de streek. De Groene Gordel, dat is immers Vlaanderen op zijn mooist!

In aanwezigheid van de Vlaamse ministers Ben Weyts en Philippe Muyters en van gedeputeerde Tom Dehaene werd het Gordelfestival 2015 voorgesteld. Organisatoren vzw ‘de Rand’, Bloso en Provincie Vlaams-Brabant laten sportieve recreanten, nieuwsgierige cultuurliefhebbers, families met kinderen en levensgenieters een boeiende zomer beleven, boordevol activiteiten. De Topdag op zondag 6 september is hiervan het hoogtepunt.

Zomerprogramma

Het Gordelfestival verbindt zijn naam aan een hele reeks activiteiten en biedt zo een breed en gevarieerd zomerprogramma, dat gespreid is van juni tot oktober en zich uitstrekt over heel de Groene Gordel.  Op sportief vlak kan je  watersporten gaan ontdekken op de Stranddag in het Bloso-centrum Hofstade, fietsen tijdens de Pajotse 400 in Gooik en familiefietstocht ‘De Lus’ in Grimbergen, of mountainbiken tijdens de Hoebelfeesten in Vlezenbeek. Met het Vijverfestival in Dilbeek, Volkin’Ro in Sint-Genesius-Rode, de Druivenfeesten in Overijse en het Wemmelse Jaarmarktfestival is ook muziek sterk vertegenwoordigd in de zomerprogramma. Verder is er nog het straattheaterfestival Strapatzen in Wambeek en Sint-Pieters-Leeuw en de Dag van het Brabants Trekpaard in Vollezele, de afsluiter van het programma.

Topdag zondag 6 september

De Topdag op 6 september blijft evenwel hét uithangbord van het Gordelfestival. De trefpunten dit jaar zijn opnieuw het Bloso-centrum Hofstade en het Provinciedomein Huizingen, aangevuld met de focusgemeente Londerzeel. Hofstade pakt uit met verschillende themadorpen, waar je allerlei nieuwe sporten en avonturen kan ontdekken. Vooral G-sport en G-sportbeleving voor het brede publiek komen aan bod. Daarnaast zijn er ook lekkere proevertjes en livemuziek van de Radio 2 top-50. Huizingen profileert zich dan weer als ‘vitrine van de streek’ en plaatst met onder meer een streekproductenmarkt en haar proef-de-streek-routes de toeristische en culinaire troeven van de Groene Gordel in haar uitstalraam. Afsluiten doe je in Huizingen met een optreden van Urbanus & de Fanfaar. In focusgemeente Londerzeel kan je terecht op de site rond kasteel Diepensteyn en word je, naast de wandel-, fiets- en mountainbikeparcours, getrakteerd op activiteiten als highlandgames en een thaiboksdemonstratie. De muziek wordt er verzorgd door onder meer Bandits, Gene Thomas, lokale covergroep DUK  en de jonge beloftevolle groep A12.

Fietsen en wandelen blijven natuurlijk de kern vormen van de Topdag. De verschillende parcours zijn dit jaar allemaal in een thema gegoten. In ons ruime aanbod van afstanden en thema's, vindt iedereen wel iets op zijn maat. De klassieke fietslus rond Brussel is met haar 140 km dit jaar langer dan ooit maar zoals steeds uniek. De perfecte uitdaging voor de geoefende fietser.

Om het Vlaamse karakter van de Vlaamse Rand en de faciliteitengemeenten in de verf te zetten, zal het Gordelfestival op 6 september ook sterk aanwezig zijn in de gemeenschapscentra in Wemmel, Kraainem, Wezembeek-Oppem en Sint-Genesius-Rode. Je kan er met het hele gezin komen fietsen en wandelen, even verpozen of genieten van de muziek en de verschillende acts.  In Jezus-Eik kan je bovendien vertrekken voor een Run & Bike dwars door het Zoniënwoud, een nieuwigheid dit jaar.
Vanuit een perspectief van taalpromotie en taalstimulering Nederlands wordt het Gordelfestival door de provincie Vlaams-Brabant ook gepromoot naar anderstaligen.

Info

Meer informatie over de Topdag en de zomerprogramma van het Gordelfestival vind je op www.gordelfestival.be.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 jun 2015
Marc Sluys
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 21 sep 2023
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 18 sep 2023
Marc Colpaert | 09 sep 2023

archief