GOOIK - GOOIKOORTS 13 de editie wordt bloedheet

C21

GOOIK - GOOIKOORTS 13 de editie wordt bloedheet

Editiepajot_gooik_gooikoorts_foto_colpaert__kopie_
Het bestuur is er klaar voor. - Foto © Marc Colpaert
 

Zopas werd in de Cultuurschuur van De Cam in Gooik de dertiende editie voorgesteld van het folkfestival Gooikoorts. Ook nu werd er voor een gevarieerd en hoogstaande affiche gekozen. Toppers dit jaar op de festivalweide zijn: ’The Chair’ en ‘Faustus‘, verspreidt over drie dagen - van 3 tot 5 juli - kan men er genieten van 20 concerten, veel sfeer en een instrumentenbouwersmarkt.

Al dertien jaar is Gooikoorts het trefpunt voor de liefhebber van traditionele muziek. Ook dit jaar hebben de organisatoren gezorgd voor een heel gevarieerde en zeer hoogstaande affiche. Het programma zit boordevol met kwalitatieve groepen uit Vlaanderen, Schotland, Zweden, Hongarije, Polen, Oostenrijk en zelfs de Verenigde Staten. “Verspreid over drie dagen bieden we 20 concerten, een inspirerende concertmis en drie bals aan. En is er een uitgebreide instrumentenbouwersmarkt, een festivalmarkt, initiaties en randanimatie voor de kinderen“, legt Patrick Lichtert uit.

Toppers op de affiche zijn onder meer 'The Chair' uit de Schotse Orkney Islands en 'Faustus', uit Engeland. Dit jaar ligt de spot op Engeland met niet minder dan 5 groepen. “We vonden het nodig om het cultureel erfgoed van dit land eens in de verf te zetten. 'Faustus' is de headliner en wat voor een. Drie virtuozen op het instrumentale en daarbij nog eens gezegend met een goddelijke stem. De groep ‘The Chair’ uit Schotland leek ons de meest aangesproken groep om het festival officieel te openen. Akoestisch tot op het bot en een brok energie die zijn weerga niet kent. Topkwaliteit op Gooikoorts”; aldus Patrick. Verder treden ook nog op:Hot Griselda &Triple-X, Andy May Trio, Radio Cos, Kraja, Kalakan, Griff, Federspiel en The Foghorn Stringband. Dit jaar organiseren ze voor het eerst ‘De Lange Zangtafel’ op zaterdag, mensen die samenkomen om te zingen en plezier te maken. Het programma en extra informatie vind je op:

 

www.gooikoorts.be.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 jun 2015
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 apr 2024
Marc Sluys | 11 apr 2024
Marc Sluys | 11 apr 2024
Roger Swalens | 04 apr 2024

archief