VOLLEZELE - Nieuwe dialect single-cd van Henri Spider gaat over het Pajottenland

C21

VOLLEZELE - Nieuwe dialect single-cd van Henri Spider gaat over het Pajottenland

Editiepajot_galmaarden_spider_foto_colpaert__kopie_
Henri Spider met zijn nieuwe cd. - Foto © Marc Colpaert
 

Zanger Henri Spider uit Vollezele heeft een nieuwe single-cd uitgebracht in het dialect over zijn streek het mooie Pajottenland. De single kreeg dan ook de toepasselijke naam ‘Het Pajottenland’ mee, met daarop een foto van Henri, een geuze en een boerenpaard.

In zijn sappig streekdialect bezingt Henri Spider de prachtige Vlaams-Brabantse streek die ‘het Pajottenland’ wordt genoemd. Henri is geboren en getogen in het Pajotse ‘Vollezele’ dat in het verleden internationale bekendheid verwierf als de bakermat van ‘het Belgisch trekpaard’. Het Pajottenland werd de laatste jaren alsmaar populairder bij binnen- en buitenlandse toeristen en hij hoopt dat met deze cd de populariteit alleen maar zal toenemen. “Ik maak nogal wat reclame over onze prachtige streek”, legt Henri uit. “Waar ik ook ga optreden of dit nu in Antwerpen is of Blankenberge, steeds vertel ik de mensen dat ze eens onze mooie streek moeten komen bezoeken. Men zou mij als het ware de ambassadeur van het Pajottenland kunnen noemen”, lacht hij. Het was zijn vrouw Magda Van Holder die hem het idee influisterde. “Overal waar je gaat vertel je altijd over het mooie Pajottenland, ge kunt er beter eens een liedje over maken”, zei ze.

En zo werd de nieuwe cd geboren in het sappige dialect van de streek en waarin Henri zingt over de mooie streek, de stoere boerenpaarden en de lekkere geuze. De foto's op de cd zijn van de Tollembeekse beroepsfotograaf Marc Colpaert. Het is trouwens niet de eerste cd die Henri in het dialect uitbrengt. Zo verschenen onder meer het liedje ‘Villezjiel’ dat gaat over zijn eigen geboortedorp en het kleinkunst-liedje ‘Brussel’ dat één van zijn meest gedownloade opnames is bij de online-verdeler iTunes, die ook alle andere opnames van Henri in zijn aanbod opnam. D & V zorgt zoals steeds voor de uitgave en verdeling van de nieuwe schijf.

In 2010 maakte Henri een comeback en startte terug met optredens waarbij hij vooral ‘golden-oldies’ brengt. Deze tournee was oorspronkelijk gepland voor een periode van twee jaar, maar is ondertussen alsmaar verlengd door de aanhoudende boekingen, nu al tot eind 2016. In de toekomst wil Henri, naast zijn ‘golden oldies’ ook werk maken van repertoire in verschillende dialecten. Meer info op:

 

www.henrispider.be.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 jun 2015
Marc Colpaert
Marc colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 27 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 25 mrt 2024

archief