REGIO - Motorcross blijft in Kester

C21

REGIO - Motorcross blijft in Kester

Editiepajot_gooik_nieuwe_cross__kopie_
Dit is de nieuwe locatie van de cross. Foto © Marc Colpaert
 

 

De vereniging AMC De Toekomst Dworp hebben in de buurt van de Kesterheide een nieuwe locatie gevonden voor hun motorcross. De omloop krijgt de naam Kesterheide - site Everaet. Nadat drie eerdere mondelinge afspraken over een mogelijke locatie voor een motorcross door de eigenaars werden opgezegd, werd in Kester een nieuwe omloop ontdekt en werd een overeenkomst voor één jaar ondertekend met de mogelijkheid tot verlenging. Het gaat om een weide van ongeveer 7 ha, eigendom van landbouwer/veehouder Filip Everaet, gelegen op 300 meter van de vroegere omloop en maakt nog deel uit van de ‘Kesterheide’. De weide langs de Daalstraat heeft een belangrijk niveauverschil en is uiterst geschikt om een mooie omloop op uit te stippelen. Burgemeester Michel Doomst bewijst meteen dat hij zijn gemeente, parel van het Pajottenland, grondig kent, want hij wees de organisator deze site en ook de eerdere sites aan en trad op als bemiddelaar. Omwille van de noodzaak om het gras van deze weide optimaal te kunnen gebruiken voor de koeien, is de maand juni niet langer hun prioritaire datum. De nieuwe datum wordt pas later bekendgemaakt. De AMC De Toekomst Dworp en hun Kesterheide zijn niet dood maar springlevend.

Intussen is het bestuur van de AMC grondig door elkaar geschud. Negen leden van het bestuur, dat bestond uit zestien leden, nemen afscheid. Niet uit onmin zoals elders werd gesuggereerd, wel omdat een afscheid samenvallend met het 50-jarig bestaan van de club, mooi oogt. Ook voorzitter Deboeck René zet een stap opzij en geeft het voorzitterschap door. Hij is de enige van de tien stichters van vijftig jaar geleden, die overblijft. Hij was 37 jaar voorzitter. Hij blijft wel op post als beheerder en zal zich verder bekommeren om de sponsoring.

Zijn opvolger wordt Ivan Vogeleer die al vele jaren binnen de club actief is als sportvoorzitter. Bij de Belgische Federatie (BMB) bezet hij reeds een belangrijke functie in de Sportcommissie. Hij heeft reeds vele crossen in goede banen geleid als koersdirecteur.

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 okt 2015
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

| 24 apr 2024
Marc Sluys | 22 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 19 apr 2024
Marc Sluys | 14 apr 2024
Marc Sluys | 11 apr 2024

archief