REGIO / HALLE / SINT-PIETERS-LEEUW - Zie ze groeien!

C21

REGIO / HALLE / SINT-PIETERS-LEEUW - Zie ze groeien!

Editiepajot_regio
Ingezonden foto / Buitengewoon Lager Onderwijs Don Bosco Halle
 
Editiepajot_regio
Foto site / Dina Tersago met de groeidoos
Editiepajot_regio
Foto site / Dina Tersago is meter van het project
Editiepajot_regio
Foto © Elsie De Greef/ Verdeelplaats Groendecor in Sint-Pieters-Leeuw
 
Editiepajot_regio
Foto © Elsie De Greef/ Kleuters van Spring in ‘t Veld in Breedhout bij hun gezaaide radijzen
 

De leerkrachten van het basisonderwijs in Vlaanderen konden een groeidoos aanvragen en afhalen in een tuincentrum, voor onze regio was dat bij Groendecor in Sint-Pieters-Leeuw. Het ‘Zie ze groeien’-project wil kinderen eigen groenten laten kweken, het is een educatief tuinproject om scholen groener, gezonder en gezelliger te maken.

Vanaf 18 februari worden er via mail elke maand videoboodschappen gestuurd en wordt er in geuren en kleuren verteld wat je er allemaal mee kan doen en hoe je school een vijf sterren school kan worden. Meter van het project is Dina Tersago.

Agnes Luyckx, directie Buitengewoon Lager Onderwijs Don Bosco Halle: “Sinds enkele jaren beschikken wij, in Don Bosco Halle  over een grote schooltuin. Elke klas krijgt er de kans om te zaaien en planten. Met de oogst maken we dan lekkere gerechten klaar. Dit jaar hebben enkele klassen zich ingeschreven voor de groeidoos. De groeidoos daagt ons uit om sterren te verzamelen want elke maand krijgen we een video-opdracht en alls we die tot een goed einde brengen verdienen we een ster. Bij de groeidoos hoort ook een leuk spel, echt een heel tof initiatief!”

Ook in de kleuterschool Spring in ‘t Veld in Breedhout zijn ze gestart met de groeidoos. In het thema Pasen/lente hebben de kleuters radijzen gezaaid, elke dag geven ze hun plantjes water en zien ze de plantjes groeien, nu alleen nog proeven…

Meer info  op : www.ziezegroeien.be

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 mrt 2016
Elsie De Greef
Elsie De Greef + ingezonden foto's
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 27 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 25 mrt 2024

archief