GALMAARDEN - Kinderen tekenen hun droommachine

C21

GALMAARDEN - Kinderen tekenen hun droommachine

Editiepajot_galmaarden_droom_1__kopie_
De leerlingen kregen de nodige uitleg. - Foto Marc Colpaert
 
Editiepajot_galmaarden_droom_2__kopie_
Foto © Marc Colpaert
 

Kinderen van het Sint-Catharinacollege in Galmaarden gaan meedenken om een machine te bouwen die door toekomstige ontwerpers gaat uitgetekend worden en door leerlingen van een technische school zal gerealiseerd worden. Ze zijn daarmee de enige school in het Pajottenland, naast negen andere scholen verspreidt over heel Vlaanderen die in dit project van MyMachine vzw stappen.

De kinderen van het vijfde en zesde leerjaar van meester Wim kregen op maandag het bezoek van Nils, Jonas, Pieter en Lucia studenten van Howest in Kortrijk. Ze vroegen aan de leerlingen om even na te denken over hoe hun droommachine er zou uitzien. De leerlingen gingen aan de slag en tegen de middag werden al enkele ontwerpen op papier gezet. De kinderen waren bijzonder creatief zo was er: een klokdroommachine, een klerenmachine en zelfs een dierenmachine.“Nadat alle tekeningen af waren is het nu de taak van de vier studenten van Howest om er eentje uit te kiezen en daarvan een ontwerp te maken. Later zal de machine daadwerkelijk gemaakt worden door de machinebouwers van het Technisch instituut Sint-Jozef in Geraardsbergen”, vertelde meester Wim.

“Ik vind het belangrijk dat onze leerlingen creatief zijn, dit project is dan ook een meerwaarde voor onze leerlingen. Ik ben dan ook blij dat wij mee ingestapt zijn in dit project. Wij hebben geen prachtig nieuw gebouw, maar we doen al het mogelijke voor onze leerlingen”, aldus directeur Anja Van Eesbeek. Als de droommachine klaar is wordt deze naar Galmaarden gebracht en blijft eigendom van de school.

 

 

Niet minder dan 450 lagere school kinderen in Vlaanderen gaan sinds deze week aan de slag met het bedenken, tekenen en beschrijven van hun eigen ’droommachine’ dit onder begeleiding van studenten industrieel productontwerpen van Howest(Kortrijk)

Een droommachine per klas wordt volledig ontworpen door de studenten en uiteindelijk zullen tien werkende prototypes effectief gebouwd worden door technische scholen.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 okt 2016
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 21 feb 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 15 feb 2024
Marc Sluys | 12 feb 2024

archief