BEERSEL / REGIO - Ruim € 13 miljoen voor geluidsschermen in Vlaams-Brabant

C21

BEERSEL / REGIO - Ruim € 13 miljoen voor geluidsschermen in Vlaams-Brabant

Vlaamse_regering
EP

 Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts wil nog deze bestuursperiode  meer dan € 13 miljoen investeren in geluidsschermen in Vlaams-Brabant.  “We werken aan de weg, maar ook aan de leefbaarheid van wie binnen gehoorsafstand woont”. Zo wordter in oude schermen vervangen en bijkomende schermen geplaatst over een afstand van 3.350 meter. Kostprijs 3,8 miljoen euro

 Er werd de voorbije jaren niet meer geïnvesteerd in geluidsschermen in Vlaams-Brabant. De meest recente investeringen in ‘geluidswerende maatregelen’ in Vlaams-Brabant dateren uit 2012 (Grimbergen) en 2011 (Meise). Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts maakt nu een inhaalbeweging: hij investeert nog deze bestuursperiode meer dan  € 13 miljoen in de vernieuwing, verhoging of verlenging van geluidsschermen in de provincie Vlaams-Brabant. “Vlaams-Brabant is het hart van het land en krijgt enorm veel verkeer te slikken”, zegt Weyts. “De bijhorende overlast moet gemilderd worden”.

De inhaalbeweging van Weyts is extra welkom omdat veel geluidsschermen in Vlaams-Brabant ondertussen meer dan 30 jaar oud zijn. Ze zijn totaal verouderd en dateren nog uit een tijd met totaal andere standaarden. Zo zijn de schermen langs de E411/A4 in Overijse (uit 1983) slechts tussen de 2,6 en 3,6 m hoog. Weyts plant er nu gloednieuwe schermen tot 6 m hoog. De schermen langs de Ring rond Brussel in Beersel (ook zo’n 30 naar oud) zijn richting Groot-Bijgaarden  totaal bouwvallig en amper 1,8 m hoog: de nieuwe schermen worden 5 m hoog. De schermen richting Halle zijn op dit moment tot 3,15 m hoog in Beersel: de nieuwe schermen worden tot 7 m hoog.

Weyts investeert ook in bijkomende geluidsschermen of de verlenging van bestaande geluidsschermen. Zo komt er in Overijse in totaal 3.250 m² geluidsscherm bij. In Beersel worden de geluidsschermen richting Drogenbos verlengd met 255 m en richting Halle met wel 416 m.  In Kraainem worden er langs de binnenring schermen geplaatst. In totaal komt er 864 strekkende meter geluidswanden extra.

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 apr 2017
Felix Merckx
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 19 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 apr 2024
Marc Sluys | 11 apr 2024
Marc Sluys | 11 apr 2024
Roger Swalens | 04 apr 2024

archief